Aantal duurzame mode-adresjes in de lift in Antwerpen

Schitterend nieuws in duurzaam shoppingland. En al zeker wanneer je binnenkort een trip hebt gepland naar dé koekenstad van België. Het aantal duurzame initiatieven in Antwerpen is zodanig toegenomen, dat modeplatform COSH! een nieuwe duurzame shoppingkaart heeft gelanceerd. Naast tweedehandswinkels, vermeldt de nieuwe kaart ook alle andere duurzame mode-initiatieven in de stad.

In 2013 en 2014 vertoefde ik in Antwerpen voor mijn studies. Ik herinner me dat mijn interesse in duurzame initiatieven daar vorm kreeg, maar dat het aanbod zeer beperkt was. De laatste jaren word ik bezoek na bezoek enthousiaster, omdat ik het aanbod letterlijk zie groeien. COSH! bevestigt dit geweldige nieuws. Hun nieuwe shoppingkaart neemt je mee langs 70 winkels, waarvan 29 in hartje Antwerpen. De overige 41 winkels bezoek je in Berchem, Mortsel, Wilrijk en Borgerhout. Zo verlaat je meteen de platgetreden paden (lees: de Meir) tijdens je volgende bezoek aan Antwerpen.

De shoppingkaart werd gemaakt met de steun van Stad Antwerpen en kun je vinden bij de deelnemende winkels, de toeristische info bij Het Steen en het Centraal station.

Hoe werkt de shoppingkaart?

Elk winkelpunt op de kaart heeft een QR-code. Scan je die? Dan kom je terecht op een specifieke winkelpagina op www.cosh.eco, waar je ontdekt hoe duurzaam de winkel is en welke merken er verkocht worden. Daarnaast staan er op de kaart tips over hoe je als koper betere keuzes maakt. Want daar hebben COSH! en ik gedeelde missies: het pad effenen naar betere shoppingkeuzes, voor mens én planeet.

Enkele adresjes verklapt

Een van mijn persoonlijke favorieten is Supergoodsin de Kloosterstraat, op het nummer 38. Waarom ik hen zo fantastisch vind, kon je al lezen in dit blogartikel. Al ben ik niet alleen enthousiast over de vertrouwde concept stores, maar sta ik ook open om enkele nieuwe ontdekkingen te doen. Als we Niki van COSH! mogen geloven is Mandragoraeen verborgen parel achter het KMSKA op Antwerpen-Zuid. Je vindt er natuurlijke kleding, boeken en duurzaam speelgoed. Klinkt uitnodigend, nietwaar?

Ook in de rand en de wijken rondom Antwerpen zijn heel wat winkels een bezoekje waard: zo werd mijn aandacht getrokken door de Scandinavische slow fashion van Abelone Wilhelmsenen circulaire ontwerpen van Andrea Bos. Eind november zak ik zelf vanuit Limburg nog eens af naar deze inspirerende stad. En jij? Ook al zin gekregen om je te laten betoveren door het duurzame modelandschap in Antwerpen?

Meer weten over modeplatform COSH!

Mijn blog steunen? Dat kan!

Vorige
Vorige

30% van de online gekochte modeartikelen stuurt de Belg retour

Volgende
Volgende

Feit of fabel: dure merken doen het automatisch beter op vlak van mens en milieu