Bij Upway vind je je ideale e-bike: kwalitatief, voordelig én duurzaam

Vijf jaren geleden werd mijn fiets gestolen aan het plaatselijke treinstation.Omdat het niet de eerste keer was dat het me overkwam, terwijl ik 'm zó goed had vastgemaakt, koos ik ervoor geen eigen tweewieler meer aan te schaffen.Tot enkele weken geleden leende ik fietsen van mijn naasten, gebruikte ik stedelijke deelfietsen of cruisde ik op de elektrische fiets van mijn moeder. Die laatste bezorgde me zodanig veel plezier, dat ik zelf een aankoop overwoog. Het comfortabel afleggen van langere afstanden maakte me blij. Al werkte het cluwen van fietsenmerken en -modellen demotiverend. Tot ik Upway leerde kennen. Omdat ik zo enthousiast ben over mijn eigen ervaring, help ik je graag met het vinden van jouw ideale elektrische fiets.

Upway is het eerste platform van refurbished elektrische fietsen in Europa. Daar begint het mooie verhaal al: ze gaan regelrecht in tegen de wegwerpmentaliteit van onze maatschappij en tonen hoe voordelig en slim tweedehands is. Het is trouwens niet alleen voordelig vanuit een ecologische missie, maar ook vanuit een economisch standpunt. Een tweede leven betekent namelijk ook een lagere prijs en daarover struikelde ik meermaals in mijn zoektocht. Upway laat je genieten van prijzen die tot 60% lager liggen dan een fonkelnieuwe model. En dat terwijl ze kwaliteitsgarantie bieden. De investering is natuurlijk heel persoonlijk, maar zelf wilde ik bijvoorbeeld geen duizenden euro's uitgeven aan een elektrische stadsfiets.

Kwaliteitscheck? Dubbelcheck!

Tweedehands kan afschrikken. Je weet niet wie er met de fiets heeft rondgereden, welke onderdelen er eerder stuk gingen, of ie goed werd gesoigneerd door de vorige eigenaar, ... Al die zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon eenmaal je weet dat élke Upway fiets bij ontvangst nauwkeurig wordt geanalyseerd. De vakmonteurs focussen op 20 inspectiepunten waarbij ze precies zicht krijgen op de onderdelen die nog perfect zijn en welke elementen moeten worden vervangen. Je bent er dus zeker van dat jouw toekomstige e-bike volledig werd gecheckt. Ook dit kan ik ondertussen bevestigen. Extra gemoedsrust? Je tweedehands e-bike wordt geleverd met 1 jaar garantie op alle structurele onderdelen waaronder je accu, motor, frame en elektronica.

Vind je ideale e-bike dankzij de online fietswijzer

Het aanbod van tweedehands fietsenis enorm en verandert elke dag: van stadsfietsen tot mountainbikes, van trekfietsen tot plooifietsen en speed pedelecs. Het lijkt niet handig om tussen honderden fietsen je ideale exemplaar te vinden, maar de online fietswijzer gidst je - net als ik - naar de juiste keuze. Je selecteert er niet alleen je favoriete type e-bike, maar geeft ook je lengte, het merk, de maximumprijs en andere voorkeuren mee. Het platform is trouwens super transparant over de staat waarin een bepaalde fiets zich bevindt. Aan de hand van duidelijke foto's en een uitgebreide omschrijving, spot je meteen welke krassen en/of deuken aanwezig zijn.

Ik meet slechts 1m61, wilde niet meer dan € 1800 uitgeven én wilde een fiets met middenmotor. De fietswijzer gidste me precies naar de juiste fiets.

Zelf nam ik ruim een week de tijd om me naar de juiste keuze te laten gidsen. Zo maakte ik niet alleen kennis met het aanbod van Upway, maar ook de snelheid waarmee nieuwe refurbished exemplaren werden aangeboden. Uiteindelijk viel ik helemaal in zwijm voor de Gazelle CityGo C7. Een super comfortabele stadsfiets met middenmotor en een batterij van 400 Wh, waarmee ik in het weekend lange tripjes kan maken. De fiets was nog maar 1 jaar oud en kostte € 1700 in plaats van de nieuwprijs van bijna € 2600. Het leukste aan mijn uiteindelijke keuze? Ik ontdekte dat er door de vorige eigenaar al 2500 kilometer mee werd afgelegd. Benieuwd tegen wanneer ik die afstand zal verdubbelen!

Dankzij de vlotte levering kon ik na één week al op pad

Op zondag 9 april bestelde ik de fiets en op vrijdag 14 april werd hij - één werkdag eerder - bij mij op de stoep geleverd. Diezelfde ochtend belandde er natuurlijk nog een extra bezorgmail in mijn inbox, met de melding dat mijn bestelling die dag al tussen de kantooruren aankomt. Fijne verrassing, zo vlak voor de start van het weekend. De refurbished Gazelle kwam toe in een grote doos, waarbij de belangrijkste elementen werden beschermd. En dat, zonder onnodig veel plastic of schuim te gebruiken. Petje af. De batterij, oplader en pedalen zaten apart verpakt, er zitten duidelijke instructies bij en de fiets zelf was proper. Nogmaals aangenaam verrast door het bedrijf dat ik enkele maanden geleden helemaal nog niet kende. Dankzij het stralende weer kon ik meteen een eerste fietstocht doen met mijn geweldig opgeknapte tweewieler. Happy me!

Check hier alle Upway fietsen

Ook verkopen kan je via het platform

Tijdens mijn actieve zoektocht ontdekte ik dat jij en ik bij Upway niet alleen een ideale, tweedehands elektrische fiets kunnen vinden máár onze huidige e-bike ook kunnen verkopen. Aan de hand van een online vragenlijst kun je je huidige fiets omschrijven en binnen de 24 uur krijg je een voorstel voor de eventuele overname. Zo draag je een dubbel steentje bij. Zelf heb ik dit niet kunnen uitproberen, aangezien ik geen eigen fiets in bezit had. Anders had ik het zeker overwogen.

Ben je zelf op zoek naar een voordelige én kwalitatieve elektrische fiets? Dan hoop ik oprecht dat je Upway overweegt in het nemen van je beslissing. Een platform dat voor mij zijn dienst al heeft bewezen en diens mooie, duurzame missie ik graag ondersteun. Mocht je nog met een vraag zitten, aarzel niet om hem onderaan te stellen óf me op Instagram een berichtje te sturen. Ik help je met plezier.

Vorige
Vorige

Is een kledingstomer een goed alternatief voor een strijkijzer?

Volgende
Volgende

Hoe richt je je balkon of tuin op een duurzame manier in?