neubau eyewear verrast met biogebaseerde brilmonturen

Al jaar en dag heb ik iets met brillen. Ik zet ze niet alleen zelf graag op mijn neus, ik vind oprecht dat dit praktische accessoire karakter toevoegt aan iemand's gezicht. Op een positieve manier, natuurlijk. Toen ik er tweeënhalf jaar geleden voor koos om enkel nog bij mens- en milieuvriendelijke labels te shoppen, gold dit ook voor accessoires. Waaronder brillen. In mijn zoektocht naar een optische bril - die ik hier neerschreef - leerde ik neubau eyewear kennen. Dit Oostenrijkse, duurzame label houdt me sindsdien op de hoogte van hun laatste nieuwe collecties en innovaties. Ik vertel je er heel graag alles over!

Mocht je mijn vorige neubau artikels hebben gemist, is het leuk om weten dat al hun brillen in eigen land worden geproduceerd. Wist je trouwens dat Oostenrijk één van de meest strikte milieuwetgevingen heeft? Hierdoor voldoet het brillenmerk meteen aan de hoogste ecologische standaarden. Wat ik daarnaast nog top vind, is dat hun productie volledig op groene energie draait. Ze gebruiken namelijk een combinatie van zonne- en windenergie, waterkracht, biomassa en biogas. Als marketeer in de energiesector vond ik dat extra leuk om te ontdekken.

Vederlichte no waste brillen naar mijn hart

Dat neubau een pionier is op vlak van duurzaamheid en innovatie is bekend. En ze blijven me telkens opnieuw verrassen. Zo lanceerden ze in september hun allereerste collectie brilmonturen uit het 100% biogebaseerde materiaal natural3D. Dat klinkt ongelooflijk fancy, maar wat betekent dit juist?

Wel, het basisbestanddeel van deze nieuwe milieuvriendelijke monturen is een olie die wordt gewonnen uit de zaden van de wonderboom. Het poeder dat hieruit ontstaat, wordt tijdens de productie laag voor laag samengeperst door een laser in de 3D-printer. Een extra voordeel? Het teveel aan materiaal kan opnieuw worden gebruikt, zodat er praktisch geen afval is.

Nog een leuk wist-je-datje: de nieuwste brilmonturen gemaakt uit het unieke natural3D materiaal Greta, Erin, Bill en David zijn vernoemd naar bekende milieuactivisten. De modellen hebben allen een casual uitstraling en zijn nóg lichter dan ooit tevoren, waardoor het draagcomfort subliem is. Ik kan het bevestigen, gezien de olijfgroene Erin sinds een week of twee op mijn neus staat. Ik koos voor dit vrij rond model dat zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. De rest van de modellen ontdek je op de webshop van neubau. Elke bril kost 349 euro.

Laat je me in de comments onderaan, of via Instagram, weten wat je ervan vindt? Ben héél benieuwd naar je mening!

Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Vorige
Vorige

Hoe duurzaam is kleding uit leer en wat zijn de alternatieven?

Volgende
Volgende

Hoe duurzaam is kleding uit (biologisch) katoen?