Maak kennis met SKFK en win een duurzame outfit

Vrijwel meteen na de start van mijn duurzame kledingmissie, begin 2018, leerde ik een Spaans kledinglabel kennen met tonnen ervaring. SKFK is al sinds de jaren negentig actief in de modewereld. De periode waarin fast fashion ook al heer en meester was. Toch koos dit Spaanse label van in het begin resoluut voor respect voor mens en milieu. En deze maand willen ze iemand onder mijn lezers gelukkig maken met een door mij uitgekozen outfit. Will you be the lucky one? 

Over dit inspirerende label

Bij SKFK begon het allemaal met een t-shirtlijn die erg populair was in de Europese festivalscene. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een street-smart kledinglabel dat weloverwogen keuzes maakt op vlak van productie en materialen.

Elk seizoen presenteert het SKFK-team een collectie voor de bewuste city lovers. Telkens geïnspireerd door minimalismegeometriearchitectuur en hedendaagse kunst. De items worden ontworpen vanuit het hart van het Baskenland en ze worden op een verantwoorde wijze geproduceerd. Hun inspanningen bewijzen ze moeiteloos aan de hand van enkele belangrijke certificaten: het bekende GOTS certificaat, de Organic 100 content standard, de Organic blended content standard én Fairtrade®. Geen wonder dat ze hoog bovenaan mijn lijstje staan van verantwoorde modemerken. Nog méér over hun engagementen en over hun visie? Die vind je hier.

En er is méér. Ook hun etiketten zijn gemaakt van katoen dat in de grond achterblijft, ze gebruiken biokunstzakken en gerecycleerd papier. Het vervoer? Dat doen ze bewust per zeevracht en hun winkels worden aangedreven door 100% duurzame energie.

WIN JE EIGEN SKFK OUTFIT TWV € 225

Samen met het team van SKFK ging ik op zoek naar een ideale herfstcombo. Eentje die hopelijk velen onder jullie aanspreekt omwille van de tijdloosheid. Ik draag de outfit zelf op alle beelden in dit blogartikel, maar heb hieronder ook een lookbook foto toegevoegd ter verduidelijking.

Het satijnachtige effect van de Galanki overhemdjurk met vleermuizenmouwen is afkomstig van het op cellulose gebaseerde Lyocell Tencel™ materiaal. Als tweede heb je de lange, zwarte Iyame pull van zacht organisch katoen met een discreet geometrisch mesh-effect. De vest kan open gedragen worden (zoals ik hem draag) óf met een Obittiki riem om meer taille te creëren.

[button link="www.instagram.com/elinerey" color="black"]Naar de wedstrijd op Instagram[/button]

Vorige
Vorige

More Circular: van bouwafval tot designlampen

Volgende
Volgende

Vanaf nu staat er een bril op mijn snoet