Podcastaflevering #4: hoe herken je een fast fashion merk? Zo!

Met de kapstokken die je in de vierde aflevering van Missie Duurzame Kledingkast krijgt, kun je voortaan nóg bewustere kledingkeuzes maken. Want ik vind het niet alleen belangrijk dat je weet welke betere opties er vandaag zijn, maar ook welke winkels je liever mijdt (als dit tot je mogelijkheden behoort). Sommige bedrijven dragen nu eenmaal niet of onvoldoende bij aan een betere morgen. But ofcourse, the choice is always yours. Ik wens je er ongelooflijk veel succes mee!

Ben je Spotify gebruiker? Hier beluister je de aflevering:

Apple Podcasts gebruiker? Luister hier mee.


Google gebruiker? Luister hier mee.

Fast fashion kun je herkennen aan de hand van volgende 5 kenmerken:

  1. Ze hebben honderden verschillende stijlen

  2. Ze hebben korte doorlooptijden

  3. Ze gebruiken goedkope materialen, vaak van lage kwaliteit

  4. Ze doen op regelmatige momenten promoties

  5. Ze zijn niet transparant over hun productieketen

Niet in de mogelijkheid om te luisteren? Dan geeft deze blog je een compleet overzicht

Mooie, slow fashion merken waarmee ik de aflevering eindigde:

  • Je Ne Sais Quoi: een van oorsprong Nederlands kledingmerk dat niet zo lang geleden werd overgenomen door de Leuvense Laurence. 

  • Komrads: een Belgisch sneakermerk die de status quo in de schoenenindustrie uitdaagt en niet per se gezien wilt worden als een duurzaam merk maar vooral een keihip schoenenmerk.

  • Ifeelnut: een Spaans kledingmerk dat in 2012 werd opgericht en sinds het begin resoluut kiest voor 100% Spaanse productie en 100% Europese materialen.

  • Kings Of Indigo: een Nederlands denimlabel dat ecobewuste jeans maakt. De collecties worden grotendeels vervaardigd uit gerecycleerd of biologisch katoen.

Bronnen:

Laat een review achter:

een review op Spotify (enkel mogelijk via je smartphone).

een review op Apple Podcasts.


Wil jij ook stap voor stap bouwen aan een bewuste garderobe? Met mijn podcast “Missie Duurzame Kledingkast” neem ik je mee naar het prille begin van mijn persoonlijke modemissie, geef ik je inzicht in mijn hoofd en in de kledingwereld én overspoel ik je met praktische tips. Want 6 jaren geleden maakte ik een gedreven beslissing: ik zou nooit meer fast fashion kopen. Mijn grootste wens? Dat iedereen wat meer kledingkoesteraar wordt.

Vorige
Vorige

Podcastaflevering #5: Vinted, een ecobewuste app of duurzame illusie?

Volgende
Volgende

Podcastaflevering 3: ethisch, slow, circulair ... duurzame modebegrippen uitgeklaard