5x wondermooi linnen beddengoed van Yumeko

In mijn spontane zoektocht naar verantwoord beddengoed kwam ik vorig jaar bij het Nederlandse label Yumeko terecht. Hun Instagram was niet alleen een streling voor het oog, ik leerde er in een vingerknip wat bij over hun fairtrade bad- en beddengoed. In der tijd ging ik overstag voor een van een bedovertrek van 100% biologisch en fairtrade katoen (satijn geweven). Nu de warme zomermaanden eraan komen, schafte ik een linnen exemplaar aan. In dit artikel laat ik je kennismaken met mijn 5 favoriete tinten, maar niet vooraleer ik je wat achtergrondinformatie geef over het voordelige materiaal: linnen.

Gekend van haar zomerse luchtigheid

Linnen is een stof die over het algemeen vaak wordt gebruikt voor zomerstuks. Niet alleen in de modewereld maar ook in de wondere wereld der beddengoed. De stof voelt stevig aan, maar is erg luchtig en daarom ideaal tijdens de warmste maanden van het jaar. De stof wordt gemaakt van vlas en het productieproces heeft (net als Lyocell) een gesloten cirkel. Dat wil zeggen dat alle onderdelen van de plant gebruikt worden tijdens de productie ervan, en dit maakt het al een pak duurzamer dan de meeste stoffen die in de textielindustrie worden gebruikt. Denk: geen restafval, biologisch afbreekbaar, recycleerbaar, weinig gifstoffen of kunstmest nodig. Hoewel de CO2-uitstoot relatief klein is, verbruikt linnen tijdens het verwerkingsproces wel redelijk wat land en water. Meer weten? Naar het volledige blogartikel rond linnen.

De voordelen van linnen beddengoed

Gelukkig is linnen niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heel fijn om aan te voelen. Naast tal van voordelen voor het milieu, heeft het materiaal eveneens voordelen voor de mens. Het is een ademende stof die koel is in de zomer en warm is in de winter. Bovendien is ie ook hypoallergeen en antibacterieel. Wist je trouwens dat linnen 20 procent van zijn gewicht aan vocht kan absorberen zonder dat het klam aanvoelt? De beste keuze voor tijdens de lente- en zomermaanden, als je het mij vraagt.

Maak kennis met 5 wondermooie tinten voor je slaapkamer

Image source © Yumeko

Image source © Yumeko

Image source © Yumeko

Image source © Yumeko

Image source © Yumeko

Vorige
Vorige

Nieuwe deodorant? Kies voor een onschadelijke variant

Volgende
Volgende

Van ongebruikte mannenhemden naar one-of-a-kind kleding: dat is dble.v