Ancré Rugs: stijlvolle, minimalistische tapijten naar m'n hart

Hoog tijd om nog eens een mooi interieurlabel van eigen bodem op je los te laten. Interpreteer "mooi" gerust in de brede zin van het woord. Je droomt gelijk weg bij de rust en de tijdloosheid die de beelden uitstralen op de Instagram-pagina van Ancré Rugs. Tenminste, als je net als ik een ongelooflijk zwak hebt voor minimalistische, karaktervolle interieurs. En laat het net karakter zijn dat een handgeknoopt tapijt van dit Belgische label aan je woonst zal toevoegen. Hope you like it as much as I do!

Pieter Aerts en zijn vrouw Kathleen Geysen zijn de bezielsters van dit merk en laten hun hedendaagse, Antwerpse ontwerpen versmelten met het vakmanschap van het Verre Oosten. Hun liefde voor tapijten is trouwens niet kakelvers. Die stamt al uit de tijd van grootvader Aerts! Dat vertelden ze me bij een eerste ontmoeting. En vooraleer kleinzoon Pieter de liefde voortzette, specialiseerde zijn vader zich eerst nog in de oude ambacht van handgeknoopte Perzische tapijten. Van dat verhaal alleen gaat mijn hart al sneller slaan.

Een passie die al drie generaties overleeft.

Ik zou niet enthousiast zijn, noch een aankoop doen, mocht de visie en de designs van het duo niet matchen met die van mij. De tapijten zijn dus niet alleen een stijlvolle level-up voor je woning, bij Ancré kiezen ze ook voor een beperkt aanbod, trage ontwikkeling en natuurlijke materialen. Denk maar aan hennep, bamboe, jutte en tencel. Geweven volgens eeuwenoude technieken en doordacht gekozen aardse tinten, zijn alle tapijten gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Nog zo'n belangrijk aspect wanneer je investeert in een exemplaar voor je woning.

Over dat eeuwenoude vakmanschap gesproken... De tapijten worden effectief vervaardigd, en met de hand geknoopt, in het Verre Oosten. Een tijds- en arbeidsintensief proces waarbij er wat alarmbellen kunnen afgaan bij de bewuste shopper. Gelukkig hechten Pieter en Kathleen, volkomen terecht, veel waarde aan goede arbeidsomstandigheden. Ze werken uitsluitend met gecertificeerde producenten die een hart hebben voor mens en planeet. En die bovendien voor een eerlijke verloning zorgen.

Bewust beperkt. Bewust natuurlijk.

Elke Ancré Rug is een kunstwerk op zich. Daarom is hun aanbod beperkt en werken ze uitsluitend op maat van jouw smaak en jouw interieur. Zelf viel ik helemaal in zwijm voor het Ahman tapijt dat ik op hun Instagram zag verschijnen: een exemplaar van 170 x 230 centimeter met ecru als basiskleur en donkerbruine lijnschakeringen. Die plaatste ik onder mijn slank bedframe zodat ik zacht met de voeten land wanneer ik 's ochtends opsta. En, toegegeven, het maakte mijn slaapkamer ook instant stijlvoller!

Ben je zelf ook op zoek naar een tapijt dat zowel comfort als karakter toevoegt aan je woning? Ancré Rugs heeft geen fysieke winkel, maar verkopen en leveren vanuit hun webwinkel in zowel eigen land als Nederland. Ze organiseren wel regelmatig pop-ups op unieke locaties in Antwerpen. Wil je niet op eventuele pop-ups wachten en de kleuren liefst meteen zien en de verschillende tapijten voelen? I feel you! Dan kun je online je favoriete stalen aanvragen. Het fijne hieraan is dat ze de kost van de stalen in mindering brengen wanneer je een bestelling plaatst.

En oh ja, ze hebben tegenwoordig ook curvy tapijten die afwijken van de standaard formaten. Ik zou zo maar even een grotere woning wensen. It's oh-so-pretty!

Vorige
Vorige

Mooi merk: bij Kaly Ora vind je verantwoorde bad-en sportkleding

Volgende
Volgende

Gids #1: de beste producten en tools voor kledingonderhoud