De eerste herfstlook van het jaar (+ 15% korting)

Minimalistisch, sober, tijdloos, onopvallend, monochroom, eenvoudig... De kledij en looks waar ik al jaren consistent voor kies, worden vaak met deze woorden gelabeld. Hoewel dat de manier is waarop ik mij persoonlijk het liefst kleed, dit wil niet zeggen dat alle duurzame modelabels een relatief sobere stijl naar voren schuiven. Verre van. In een eerder blogartikel toonde ik je al dat duurzame kleding ook heel erg kleurrijk en eclectisch kan zijn.

Vandaag toon ik je de allereerste herfstlook van het jaar die - surprise, surprise - bewust tijdloos is én waarvan ik zeker ben dat ik hem de komende maanden heel vaak ga dragen. Want ook daar draait bewust winkelen en duurzaamheid om: alle items die je aankoopt zo lang mogelijk dragen en koesteren. Off we go!

Over de tijdloze herfstoutfit

Deze outfit is een spontane evenwichtsoefening tussen oude, gekoesterde items en fonkelnieuwe aanwinsten. Laten we beginnen bij de nieuwe stuks. Vorig seizoen zei ik definitief vaarwel tegen mijn 5 jaar oude gebreide, zwarte vest van COS. Mijn ellebogen zaten er bijna volledig door en de vest was opgewold. Ik dondeerde hem uiteindelijk aan een plaatselijk goed doel, waarbij ze het kledingstuk konden upcyclen en ging zelf voorzichtig op zoek naar een goed alternatief. Toen ik een jaar later deze grijze, lange vest van Alchemist op de homepagina van watMooi spotte, was ik meteen verliefd. Hij valt lekker los en heeft geen sluiting aan de voorkant. Exact zoals ik het wilde. Bovendien is het stuk Fair Wear gecertificeerd - ook niet onbelangrijk.

Onder de lange vest draag ik een zwarte, vrij klassieke coltrui. Dit model van King Louie is gemaakt van dunne jersey, heeft een fijne rib en rekt flink mee. Geen corset gevoel dus. Ook dit kledingstuk is Fair Wear geproduceerd en werd gemaakt van 98% tencel en 2% elastaan. De laatste nieuwe toevoeging aan mijn garderobe is de sjaal van ARMEDANGELS. Hij is er momenteel niet in de okergele kleur die ik draag maar wel in navy en grijs.

De oude stuks die ik draag zijn enerzijds een 3 jaar oude, gerecycleerde broek van het Nederlandse MUD Jeans en anderzijds, een kleine vegan tas die ik vorig jaar bij het Londense label Matt & Natt vond. Wat vind jij van deze eerste herfstinspiratie? Ben je zelf ook een liefhebber van lange en oversized kleding?

In één druk op de knop naar de nieuwe items die ik draag:

Grijze, gebreide vest van Alchemist
Zwarte rib coltrui van King Louie Organic
Sjaal van ArmedAngels

15% korting op de nieuwe collecties bij watMooi.nl

Vorige lente maakte ik kennis met de allereerste webshop rond duurzame kleding in Nederland. Sindsdien volg ik hen met plezier op sociale media en houd ik hun webwinkel nauw in de gaten. Bij watMooi geloven ze dat je de wereld een beetje mooier kunt maken met kleding die je koopt. Door bewust te kiezen voor items die op een duurzame manier werden gemaakt. Dat betekent concreet: minder vervuiling en minder verspilling, maar ook een eerlijk loon, veilig werk en geen kinderarbeid.

Om duurzame mode een tikkeltje toegankelijker te maken, voorziet de oprichtster van watMooi - Joke - een kortingscode van 15%. En dat, op de volledige nieuwe herfst- en wintercollectie. Met de code 'nieuwecollectie9' geniet je dus van dit leuke voordeel. Hope you appreciate it!

Fotografie door Elke Wendrickx

Vorige
Vorige

Boekentip: A Sustainable Wardrobe door Stephanie van der Sigtenhorst

Volgende
Volgende

3 mythes rond duurzaamheid in de kledingindustrie