De leukste duurzame en eerlijke sandalen

De zomerzon is in het land en vind het hier precies wel prettig. Wij puffen en zweten daarentegen meer dan ooit tevoren. Tijd om onze jurken prominent in onze garderobe te hangen, de meest luchtige stoffen te selecteren én onze voeten wat ademruimte te geven. Een van de meest gestelde vragen ga ik vandaag proberen beantwoorden: "Eline, waar vind je eerlijk gemaakte en/of duurzame sandalen?". Awel, hopelijk hieronder!

Nulla Nomen - tijdloos mooi

Nulla Nomen is een Amsterdams label dat in 2016 werd opgericht. Al vanaf het begin mochten hun eco-vriendelijke sandalen op veel aandacht rekenen. Met hun tijdloze toppers willen ze de garderobe van elke vrouw verrijken. De schoenen worden stuk voor stuk vervaardigd uit ecologisch gelooid leder in een familieatelier op Kreta, Griekenland. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, bruin en een camel-kleurige tint die verandert tijdens het dragen en de schoen een uniek toets geeft. (Foto's © Host Concept)

Matt & Nat - standaard stijlvol

Dit is een Londens label dat vooral gekend is om hun knappe (en erg uitgebreide) collectie vegan handtassen. Sinds enkele seizoenen hebben ze de scope wat uitgebreid en voorzien ze ons ook van vegan schoeisel. Zoals je hieronder kan zien altijd super stijlvol en lekker tijdloos, met een hedendaagse toets. (Foto's © Matt & Nat)

Alohas - elegantie ten top

Ontworpen in Barcelona en met de hand vervaardigd in Alicante. De schoenen van Alohas worden paar per paar geproduceerd door trouwe vakmannen en -vrouwen. Door de productie zo kort mogelijk bij huis te houden, kan het Alohas-team regelmatig binnen springen om de goede arbeidsomstandigheden en de kwaliteitsnormen te bewaken. Daarnaast vechten ze ook tegen overproductie aan de hand van hun pre-ordersysteem. Naast een eerlijke productie en goede arbeidsomstandigheden, doen ze er alles aan om zo veel mogelijk veganistische materialen te gebruiken. (Foto's © Alohas)

Toms - eerlijk mooi

Toms is een Amerikaans schoenenlabel met een missie. Bij elk verkocht model, gaat een deeltje van de opbrengst naar mensen in nood. Hun schoenen zijn gemaakt van duurzaam en veganistisch materiaal zoals hennep, biologisch katoen en gerecycleerd polyester. Van espadrilles tot sneakers, sandalen tot boots. They've got it all. (Foto's © Toms)

Ik wil nog meer mooie merken ontdekken

Vorige
Vorige

Uitgeklaard: duurzame mode en hun begrippen

Volgende
Volgende

Belgisch beautylabel CÎME lanceert een refill systeem