Dromerige jurk van een Spaans fair fashion merk

Jarenlang was ik een broekenliefhebber. Skinny jeans, meer bepaald. Hoe donkerder de kleur, hoe liever. Gelukkig is die periode voorbij en hebben de broeken in mijn kast de laatste jaren stevige concurrentie gekregen van een aantal rokken en jurken. Ook tijdens de herfst- en wintermaanden zijn ze heerlijk om dragen. Het liefst van al combineer ik ze dan met een stoere bot of simpele sneaker. Klaar voor wat outfit- én fair fashioninspiratie?

De jurk waarvoor ik enkele weken geleden overstag ging is een lange hemdsjurk met diepe v-hals. Wat ik er zo fantastisch aan vind, is dat hij super veelzijdig is. Op de beelden in dit artikel draag ik hem zonder het ton-sur-ton lint dat erbij hoort. Natuurlijk kan je met het lint in een vingerknip extra nadruk leggen op je taille. Dit kan je zien in een Instagram video die ik recent postte. Daarnaast kan je de jurk ook als kimono dragen. Wordt het echt héél koud buiten? Ook met een topje of rolkraagtrui eronder, kom je moeiteloos weg met deze jurk.

De veelzijdige jurk die ik hier draag is van het Spaanse label CUS. Hoewel ik maandelijks nieuwe eerlijke labels ontdek, waren zij mijn pad nog niet eerder gekruist. Het is dankzij Sandra van de eerlijke mode boetiek Tenue Préférée in Leuven dat ik dit label leerde kennen. Hierom ben ik heel erg blij.

Sandra koos om het CUS aan haar boetiek toe te voegen gezien dit label fair fashion niet lichtzinnig neemt. Ze gaan doelbewust voor lokaal gevonden stoffen óf stoffen die GOTS-gecertificeerd zijn. Ze kiezen resoluut voor tijdloze mode en je mag deze jurk gerust als referentie nemen. Pure lijnen, een hoog draagcomfort en vrouwelijkheid staan duidelijk centraal. De volledige collectie wordt trouwens lokaal, in Spanje, geproduceerd waarvan een deel in een sociale werkplaats voor vrouwen.

Meer over de eerlijke boetiek in Leuven waar ik de jurk vond

Sinds 2016 vind je bij Tenue Préférée mooie merken met elk hun unieke verhaal. Naast het menselijke aspect wordt ook het ecologische aspect niet vergeten. Het ene label werkt met natuurlijke materialen, het andere met biologische materialen en nog anderen gaan voor recyclage of produceren in erg kleine oplagen opdat er geen overproductie ontstaat. Bij Sandra vind je een mengelmoes aan kledingstukken en accessoires die je niet enkel goed doen voelen in je vel, maar waarmee je ook écht een positief verschil maakt in de wereld.

TIP! Nu de winkels vandaag helaas niet geopend mogen zijn, ontvangt Sandra je met plezier in haar webwinkel. Daarnaast kan je haar ook contacteren om een @ home paspakket samen te laten stellen. Dat is handig voor zij die meerdere kledingstukken willen passen en niet goed weten welke maat te nemen. Ze helpt je graag verder via mail, videochat of telefoon. Meer details hierover op haar website.

Fotografie door Elke Wendrickx

Vorige
Vorige

Maak kennis met het mooie merk Bufandy

Volgende
Volgende

Maak kennis met de knappe creaties van Wasted Atelier