Maak kennis met het mooie merk Bufandy

Onlangs schreeuwde ik het nog uit op Instagram: het is eindelijk terug sjaal- en mutsenseizoen! Heerlijk vind ik dat, jezelf inwikkelen in verschillende laagjes. En het wordt nog beter wanneer je een frisse herfstwandeling kan doen met de zon op je snoet. Nietwaar?

Dankzij Laura van Take It Slow maakte ik onlangs kennis met het eerlijke accessoirelabel Bufandy. Niet alleen visueel konden hun alpacasjaals me meteen overtuigen, ook het verhaal achter het Nederlandse merk voelde goed. Ik vertel je er graag alles over, want het ontstaan van het label is erg mooi.

Als reisbegeleidster kwam oprichtster Dorien voortdurend in contact met lokale bevolkingsgroepen en hun cultuur. Haar bezoek aan de de hooglandmarkten van de Andes zal ze niet snel vergeten. Daar raakte ze voor het eerst écht onder de indruk van hun stoffen alsook de eeuwenoude traditionele technieken. Alleen verliep de verkoop van producten (waaronder sjaals) aan toeristen erg stroef. Dit, vanwege de te bonte kleurencombinaties. En zo kwam ze op een idee: met Bufandy wil ze trend en traditie samenbrengen door het creëren van modieuze producten met een verhaal. Een win-winsituatie voor iedereen.

1. Bufandy Brushed Solid Brick

2. Bufandy Brushed Solid White Canvas

3. Bufandy Brushed Ombre Cinnamon Bark

Met een focus op eerlijke en verantwoorde handel wil Dorien met haar merk bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families in Noord-Ecuador. Ze werkt voor haar merk namelijk nauw samen met een lokale weverij en zorgt daar voor een eerlijk loon. Handig voor ons is dat haar sjaals best betaalbaar zijn. De prijzen voor een eerlijke alpacasjaal liggen tussen € 44,95 en € 64,95.

De vele voordelen van een alpacasjaal

  • Bij het spinnen van de alpaca garens worden geen chemische of mechanische processen gebruikt. Dit komt het milieu enkel ten goede.
  • Alpacawol heeft een veel zachtere vezel dan bv. schapenwol. Hierdoor zijn de sjaals hypoallergeen en kriebelen ze niet.
  • Alpacawol isoleert tegen zowel kou als hitte. Hierdoor is het een sjaal om het hele jaar door te dragen.
  • Het is waterafstotend, waardoor de sjaals na een regenbui zo weer droog zijn. Extra handig in ons Belgenland, nietwaar?
  • Last but not least, zijn de sjaals extra duurzaam door de sterke vezels. Je hebt jarenlang geniet van dit accessoire.

Vorige
Vorige

Knap staaltje keramiek bij het Belgische Unit 14

Volgende
Volgende

Dromerige jurk van een Spaans fair fashion merk