Een duurzame outfit voor zowel work als play

Onlangs kon je in dit blogartikel kennismaken met de allereerste Nederlandse webshop wat betreft duurzame mode. Het team achter watMooi gaf al in 2006 het goede voorbeeld en voorziet ons vandaag nog steeds van duurzame én eerlijk geproduceerde kleding. Ik vond er onlangs het kledingstuk waar ik al máánden naar zocht en neem je graag mee op ontdekkingsreis.

Bijna tweeënhalf jaar geleden koos ik ervoor om geen enkele toegeving meer te doen op het vlak van kleding. Enkel duurzame en/of eerlijke modelabels zouden mijn steun nog krijgen. Ook al was ik nooit een impulsieve shopper, toch herinner ik mezelf er sindsdien extra aan dat ik best niets koop als ik het niet écht nodig heb. Afgezien van een uitzondering hier en daar, lukt me dat best goed, en daar ben ik blij om.

Er is één kledingstuk dat ik in al die tijd niet kreeg gevonden: een zwarte blazer. In menig fast fashion keten worden we er wellicht mee om de oren geslagen, maar ik was op zoek naar een mens- en milieuvriendelijk exemplaar. Enkele keren dacht ik er één gevonden te hebben, maar meer dan €250 aan een blazer spenderen, vond mijn portemonnee net iets te uitdagend. Ik was dan ook euforisch toen ik watMooi ontdekte en er al surfend deze blazer van Alchemist tegenkwam. Hij is nu zelfs afgeprijsd tot € 113,97.

Om de look helemaal af te maken besloot ik ook voor het asymmetrisch gestreepte t-shirt van Armed Angels te gaan. De ideale basic met tóch een hoekje af. Voor de rest draag ik stuks die ik al in mijn garderobe had hangen: een zwarte, duurzame jeans van Kings of Indigo en een groene vegan tas van Matt & Nat.

Mooie merken met een nog mooiere missie

Bij watMooi geloven ze dat je de wereld een beetje mooier kunt maken met kleding die je koopt. Door bewust te kiezen voor items die op een duurzame manier werden gemaakt. Dat betekent concreet: minder vervuiling en minder verspilling, maar ook een eerlijk loon, veilig werk en geen kinderarbeid. De webwinkel omvat een leuke mix van nationale en internationale labels. Mijn favoriete merken die vertegenwoordigd worden in de webshop van watMooi zijn:

Alchemist | Armed Angels | Hoodlamb | People Tree
Thinking Mu | Rhumaa | SKFK

Naar de webshop

Duurzame en eerlijke outfit van watMooi - Eline Rey

Vorige
Vorige

Veilig in de zon met MÁDARA

Volgende
Volgende

Hoe duurzaam is kleding uit polyester?