ifeelnut scoort jaar na jaar met tijdloze jassen

De winterse temperaturen doen me niet alleen hunkeren naar een heerlijke escape naar de skipiste, maar ze doen me ook zin krijgen om het simpelweg over winterjassen te hebben. Niet zomaar winterjassen. De verantwoorde exemplaren van het Spaanse ifeelnut. Een merk waarbij eenvoud, romantiek en tijdloosheid centraal staan en waarvan ik denk dat je net zo enthousiast zal worden als ik.

Over het mooie merk ifeelnut

Het label werd 10 jaren geleden opgericht door de Spaanse Bianca en vond zijn oorsprong in Bilbao. Meteen bij de opstart had ze een duidelijke missie voor ogen met ifeelnut: kleding maken voor positieve en natuurlijke vrouwen die comfort en veelzijdigheid zoeken in hun dagelijkse outfits. Bij het ontwerpen van de collecties wordt er bewust gebalanceerd op het koord van klassieke vormen en eigentijdse toetsen. En dat, in combinatie met een vleugje romantiek. Was het niet dankzij een kennismaking bij GrisGris (fair fashion agency uit Leuven), had ik vandaag de dag geen exemplaar van hen in mijn garderobe hangen.

Wat ik zo fijn vind aan dit modelabel, is dat ze een kleine onderneming zijn die enorm begaan is met alle werkkrachten die hun label mogelijk maken. Ze kiezen resoluut voor een 100% Spaanse productie en 100% Europese materialen. Zo hebben ze de controle over de traceerbaarheid van elk kledingstuk én kennen ze elke persoon die deelneemt aan hun ontwerp- en productieproces. Van fabrikant tot kledingstuk en de laatste knoop. Zoals je weet is dat in de fast fashionwereld meestal de uitzondering op de regel. En is mensenuitbuiting of kinderarbeid op heel wat plekken wereldwijd nog steeds de harde realiteit... Net omdat vele modemerken hun proces niet van A tot Z onder controle hebben en afhankelijk zijn van tientallen partijen. Niet bij dit merk, dus!

Abrigos super bonitos

Nooit had ik gedacht dat ik mijn Spaans zou opfrissen tijdens een verantwoord modeonderzoek, maar dat nemen we er graag bij ;-). Super knappe winterjassen, luidt de tussentitel dus. De tijdeloze exemplaren van ifeelnut - die je trouwens op deze webpagina overzichtelijk kan spotten - zijn stuk voor stuk modellen die de seizoenen, trends en jaren het nakijken laten. Zowel de korte als lange silhouetten zijn schoon in hun eenvoud én ze zijn bovendien bijna allemaal vervaardigd uit Spaans merinowol. Een stof die duurzaam is in de letterlijke betekenis van het woord, aangezien het tot tweemaal zo lang meegaat als conventioneel katoen. Het is een 100% biologisch afbreekbaar materiaal dat ook erg makkelijk te recycleren is. Bovendien is er een pak minder energie en water voor nodig dan andere conventionele stoffen. Hoewel lokaal vervaardigd, is merinowol wel nog altijd een dierlijk product. De vastberaden vegans onder ons, zullen voor een andere winterjas bezwijken.

Over het prijskaartje

Voor de meesten onder ons is dit het grootste struikelblok. Ook ik moet ervan slikken. Gelukkig hebben we niet elke winter een nieuw exemplaar nodig, hoewel menig mediakanaal of merk ons dat wel doet geloven. We mogen niet vergeten dat deze verantwoord vervaardigde winterjassen van hoge kwaliteit zijn, waardoor ze moeiteloos jarenlang meegaan. En hoe méér je ze draagt, hoe meer de cost-per-wear naar beneden gaat. Hier lees je meer over die zogenaamde cost-per-wear.

Wist je al dat je mijn blog een duwtje in de rug kan geven?

Vorige
Vorige

Feit of fabel: dure merken doen het automatisch beter op vlak van mens en milieu

Volgende
Volgende

COSH! gidst je doorheen verantwoord modeland