Kerstinspiratie: 9 duurzame cadeaus onder € 50

De gezelligste periode van het jaar komt nu echt dichterbij en ik ben zoals elk jaar aan het aftellen. Vooral het samenzijn met familie, het gezellig tafelen, het ophalen van herinneringen en het urenlang babbelen vind ik hartverwarmend. Laten we ook het aantal te consumeren kroketten niet vergeten: straight to my heart and tummy. Hetgeen ik wat dan weer wel moeilijk vind aan de eindejaarsperiode? De cadeaujacht. En het feit dat alle winkels transformeren naar lichtgevende monsters terwijl ze een heuse promo- en cadeaustrijd met elkaar voeren. Ben jij nog naarstig op zoek naar een of meerdere presentjes? I've got your back!

Er is bijna geen ontkomen aan: je mailbox explodeert van de eindejaarskortingen, je ervaart misschien zelfs cadeaustress voor de feestjes die op de agenda staan, je wordt zowel in het straatbeeld als op je digitale schermen continu geprikkeld tot consumeren en je hebt misschien zelfs schrik om nutteloze cadeaus te geven of te krijgen? Eén gouden tip: stel een virtuele verlanglijstje samen met items die je écht kunt gebruiken. En terwijl je dat verlanglijstje maakt, of inkopen voor een dierbare doet, kun je ook nog eens stilstaan bij de oorsprong van de cadeaus in kwestie.

Wanneer het over duurzamer shoppen gaat, denk ik onvermijdelijk aan een van mijn favoriete lokale duurzame (web)winkels: Supergoods. Je vindt op hun website alvast een zeer breed palet van potentiële cadeaus: van kleding tot accessoires en lifestyle gifts. Maar om instant overweldiging te vermijden, geef ik hieronder een kleine aanzet. Ik selecteerde 9 duurzame, maar vooral ook praktische, cadeaus die zowel hem als haar blij kunnen maken. Onder de collage vind je trouwens alle links terug.

  1. Dopper Solid Steel 350 ml - 16,95 euro
  2. Boek van Anna Drake: Eco lifestyle aan de slag! - 22,55 euro
  3. Dedicated Socks met bike pattern - 9,95 euro
  4. Andrée Jardin mini shoe care kit - 22 euro
  5. The Nomad Society soy wax candle alchemist 500 ml - 40 euro
  6. Stainless steel drinking straws - 14,90 euro
  7. Appelbubbels maken met de RotPot - 26,99 euro
  8. Redopapers agenda 2023 van papieroverschotten - 34 euro
  9. Wolvis beanie olive unisex - 48 euro


Meer lezen over bewust winkelen?

30% van de online gekochte mode-artikelen stuurt de Belg retour. Say what!

5 tips om thuis bewuster en duurzamer te wonen


Mijn blog steunen? Dat kan!

Vorige
Vorige

NDRWR: duurzaam ondergoed naar m'n hart én billen

Volgende
Volgende

Mijn blog steunen? Dat kan, via een virtuele chocomelk!