NDRWR: duurzaam ondergoed naar m'n hart én billen

Het is niet omdat het topic hier niet eerder expliciet aan bod kwam, dat het automatisch een minder belangrijk aspect van onze garderobe is. Integendeel! Ook op vlak van ondergoed kan je verantwoorde keuzes maken. Net als bij kleding is het aanbod hier enorm. Onlangs maakte ik kennis met een - voor mij - nieuw label van Belgische bodem: NDRWR, een submerk van de Woody group. Over die recente ontdekking deel ik graag meer.

Tot een maand geleden was er één basic ondergoedlabel dat mijn verwachtingen kon invullen wanneer het over pasvorm, comfort, kwaliteit en duurzaamheid gaat. Tot ik de kans gaf aan een ander ondergoedlabel om me te overtuigen: NDRWR. Na eerst een tijdje verschillende silhouetten testen, voelt het nu goed om mijn reflectie op jullie los te laten. Here we go!

  • Bij dit ondergoedlabel kozen ze voor een neutraal kleurenpalet, dat niet alleen tijdloos is, maar vooral ook onopvallend onder onze kleding kan worden gedragen. Zelf koos ik voor zwart, aangezien 90% van mijn onderbroekenla uit die kleur bestaat en het onderling eindeloos combineerbaar is.

  • Qua silhouetten kozen ze voor de traditionele vormen: slips, hipsters, strings, boxers en tops. Met uitzondering van de topjes, wordt al het ondergoed trouwens per paar verkocht.

  • Wat helaas nog geen standaard is in de verantwoorde kledingwereld, en me bij dit label wel meteen opviel, is het feit dat er een wijde range aan maten beschikbaar is. Van XS tot XXL. Hierdoor spreken ze niet alleen een groter doelpubliek aan. Voor mij maken ze zo ook duidelijk dat inclusiviteit een belangrijk onderdeel is van hun missie.

NDRWR, duurzaam en Belgisch ondergoed naar m'n hart

  • Het ondergoed van NDRWR is voor 93% gemaakt uit lyocell. Qua gevoel is dat een hemels zachte stof die na tientallen wasbeurten nog net zo moet aanvoelen. Dat hoop ik overigens binnen een hele poos te kunnen bevestigen. Mocht er geen spontane update van mijn kant komen hierover, kun je me altijd via Instagram aanspreken.

  • In een notendop is de stof 'Lyocell' milieuvriendelijker dan de traditionele viscose en katoen, zachter dan zijde en een zeer ademende stof. Voor wie net als ik meerdere keren in de week sport, is dat een geweldig voordeel!

  • Een aspect dat een groot deel onder jullie hoog in het vaandel dragen, is de prijs van verantwoorde kleding. NDRWR deed opzettelijk haar best om de items betaalbaar te houden. Ik kan je zelfs zeggen dat het 35% goedkoper is dan het ondergoedlabel waar ik tot vandaag voor mijn basics niet van afweek.

Kende jij NDRWR al? Op hun website vind je (op artikelniveau) niet alleen een handig overzicht van hun maten, of achtergrondinformatie over de materialen die ze gebruiken, maar ook een aantal praktische weetjes wanneer het gaat over het wassen van je ondergoed.


Mijn blog steunen? Dat kan!

Vorige
Vorige

Review: BaByliss Curl Secret Ionic

Volgende
Volgende

Kerstinspiratie: 9 duurzame cadeaus onder € 50