Mádara: biologische cosmetica met een missie

Zoals je weet ben ik op vlak van mode heel erg met duurzaamheid bezig. Mocht je nog niet op de hoogte zijn van mijn persoonlijk doel voor 2018, dan kan je daar in dit artikel over lezen. Ook op vlak van beauty doe ik mijn best om eveneens de duurzame kaart te trekken. Ik stel je graag aan een label voor dat ik een jaar geleden ontdekte en diens producten ik sinds eind januari (eindelijk!) aan het uitproberen ben.

A radiant heart leads to a radiant skin

MÁDARA Organic Skincare vond haar oorspong in Letland. Het is een label ontwikkeld door vier vrouwen die behoefte hadden aan kwalitatieve, natuurlijke verzorgingsproducten én die sterk geloven in het feit dat schoonheid van binnenuit komt. Zoals je misschien wel weet is Letland rijk aan krachtige plantensoorten die bestand zijn tegen de gure noordelijke weersomstandigheden en die daardoor een bijzonder goede werking hebben op de huid. Het zijn ook die pure bestanddelen die de basis vormen voor hun serums, scrubs en crèmes. De vier bezielsters van MÁDARA geloven niet alleen dat de natuur ons alles biedt wat we nodig hebben, ze dragen ook écht een steentje bij aan een schoner milieu. Zo zijn alle producten volledig dierproefvrij, zitten ze verpakt in een recycleerbaar jasje en zijn ze stuk voor stuk gecertificeerd volgens de internationale EcoCert-norm.

Het MÁDARA assortiment omvat werkelijk alles voor een goede basis huidverzorging en vandaag toon ik je enkele van mijn eerste ontdekkingen.

BRIGHTENING AHA PEEL MASK

Het AHA Peel Mask is een masker op basis van hydroxycarbonzuren, waaronder melkzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur. Het heeft als doel de dode huidcellen te verwijderen, de celvernieuwing te stimuleren, ouderdomsvlekken en fijne lijnen te verminderen, de poriën te ontstoppen en het verbeteren van de opname en de werking van andere skincare producten. Da's een hele boterham, hè? Ik kan bevestigen dat het effect van dit masker meteen na gebruik al zichtbaar en voelbaar is. Het minder goede nieuws is dat het gebruik van dit masker absoluut wordt afgeraden aan mensen met een overgevoelige of kwetsbare huid. Dat geeft het merk ook mee op hun verpakking.

Zelf gebruik ik het masker maximum een keer per week 's avonds. De frequentie is met opzet zo bescheiden, want het masker kan een tijdelijke roodheid of warme tinteling op de huid veroorzaken. Ja, ook bij mensen met een normale huid. Tot op vandaag heb ik zelf nog geen irritaties ondervonden. Dat komt wellicht door het feit dat ik het masker slechts 3 minuten laat inwerken. Mensen met een iets rijpere huid mogen het tot maximaal 10 minuten op laten. Ik raad je ook aan om, net zoals mij, meteen na het verwijderen van dit AHA Peel masker, een vochtinbrengende crème aan te brengen.

Soothing hydration facial oil

Dit product is er eentje speciaal voor de mensen met een droge, trekkerige huid net zoals mij. De Soothing Hydration Facial Oil is een vochtinbrengende en rustgevende elixer van 8 voedende oliën die de huid direct voorzien van hydratatie en comfort. Het product bestaat uit zeldzame arctische bessen, fruit en groene groenten; een supercombinatie tegen uitdroging van de huid. Bovendien gaat deze olie fijne lijntjes, schilfering en droge plekken tegen. Die laatste twee kan ik met overtuiging bevestigen. Sinds ik deze unieke olie gebruik, heb ik geen enkel velletje meer gespot op mijn neus — een plek waar ik erg snel last heb van droogte. Normaal gezien ben ik niet zo'n grote fan van facial oils, maar dit product trekt vrij snel in de huid waardoor ik niet dat vettige gevoel heb.

  

smart ANTIOXIDANTS — anti-fatigue eye rescue cream

Naar deze oogrème was ik het meest benieuwd. Ik ben nogal grote lachebek met een expressief gezicht en daardoor heb ik rondom mijn ogen nu al wat lachrimpeltjes. De Anti-Fatigue Eye Rescue Cream is een crème die de huid rond de ogen hydrateert, verstevigt en de teint verbetert. Hierdoor zouden fijne lijntjes, wallen, donkere kringen zichtbaar verminderen. Ook zou deze rijke crème de stevigheid en weerbaarheid van je huid bevorderen. Ik vind het nog wat te vroeg om conclusies te trekken maar het product brengt wel aangenaam aan.

Elke ochtend en avond breng ik drie kleine druppels aan rondom mijn oog en dep ik deze zachtjes in mijn huid. Persoonlijk vind ik een tube zo veel fijner dan een oogcrème in een potje. Het is niet enkel veel hygiënischer, je kan er veel beter mee doseren.

smart antioxidants — Fine line minimising fluid

Een volgend product uit het Smart Antioxidants gamma, en tevens ook het laatste in dit artikel, is deze zachte gezichtsmelk voor dagelijks gebruik. Dit product is een ware aanrader voor de jeugdige vochtarme huid. Het is tevens ook de ideale basis om je make-up op aan te brengen. De natuurlijke antioxidanten in de Fine Line Minimising Fluid beschermen de collageenstructuren en zorgen dat je huid lekker stevig blijft. Welke elementen er zoal in dit potje verstopt zitten? Korstmos, mos, varens en alchemilla... Die staan dan ook allemaal bekend om hun hydraterende eigenschappen en uitstekende antioxidant activiteiten. Zelf breng ik deze dagcrème uiteraard enkel 's ochtends aan vlak nadat mijn huid gereinigd werd.

Ik kan natuurlijk niet zeggen dat mijn fijne lijntjes na drie weken gebruik op magische wijze verdwenen zijn, maar ik ben oprecht enthousiast van elk product uit dit gamma. Enkel het AHA Peel Masker zou ik niet zomaar aan iedereen durven aanraden. En jij, heb jij de natuurijke producten van MÁDARA al eens getest? 

 

Vorige
Vorige

Streepjes all the way met Supergoods

Volgende
Volgende

Goodbye fast fashion. Hello slow fashion closet!