Streepjes all the way met Supergoods

Summer, is that you? Dat dachten we allemaal toen we plots overdonderd werden met temperaturen die schaamteloos boven de vijfentwintig graden stegen. Het leek wel alsof moeder natuur het noorden kwijt was. Gelukkig konden we deze traktatie allemaal appreciëren. Ook ik was in mijn nopjes, want eíndelijk kon ik mijn fonkelnieuwe zomerse aanwinst uit de kast halen: een gestreepte, minimalistische jurk. En een duurzaam exemplaar, of course.

Hoewel ik geen meisje-meisje ben en broeken mijn garderobe domineren, hoewel ik mijn spierwitte benen liever weg steek dan ermee te paraderen, werd ik onlangs in de winkel naar deze hemdsjurk toe gezogen. Op een zaterdagochtend dwaalde ik rond in de Supergoods store (Mechelen) toen ik voor het eerst écht kennismaakte met het Spaanse label Thinking Mu. Het label maakt uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbare kleuren en biologisch katoen of gerecycled polyester. En mijn fonkelnieuwe jurk? Die is gemaakt van 100% Organic Light Satin Cotton. Hier kan je 'm op de webshop vinden!

Het leuke aan Supergoods is dat ze zowel in de winkel als in hun webshop veel informatie meegeven over hun labels en de materialen. Transparantie ten top. Ondertussen ken ik al heel wat duurzame labels, en ik kan je dus met mijn hand op het hart zeggen dat je in deze winkel een ongelooflijk hip en eigentijds aanbod hebt. Voor haar én voor hem!

EN ER IS MEER...

Voor de rest ontdek je in deze fotoreeks nog een fonkelnieuw accessoire: een hippe en toch tijdloze zonnebril die ik onlangs vond bij Optiek Kruijen in Diepenbeek. Ik leerde deze zaak, die gerund wordt door vader en dochter, zopas kennen en was meteen overtuigd van hun visie. In hun optiek vind je allesbehalve een standaard aanbod van brillenlabels. Je vind er een doordachte selectie merken en monturen die niet zomaar iedereen in z'n gamma heeft. Denk maar aan Dick Moby (een volledig duurzaam brillenmerk), JPLUS, Andy Wolf... Maar geen paniek: er is letterlijk voor iedereen wat wils, maar de kans dat je iemand tegenkomt met hetzelfde exemplaar op je neus is dus beduidend kleiner.

Zelf werd ik verliefd op een exemplaar van het Italiaanse Sartorialeyes van JPLUS. Het model is geïnspireerd op James Dean, de veelzijdige Amerikaanse acteur die in de jaren vijftig razend populair werd. Mijn nieuwe zonnebril heeft een klassieke ronde vorm maar is in zijn geheel een nieuwe interpretatie van de bril die de acteur steeds droeg. Hij kan door zowel mannen als vrouwen gedragen worden en is de ideale balans tussen klassiek en modern. Een zonnebril waar ik nog jarenlang deugd van zal hebben, daar bestaat geen twijfel over. Nog een leuk bijkomend weetje? JPLUS is best goed bezig op vlak van duurzaamheid. Een groot deel van hun collectie is namelijk gemaakt uit Mazzucchelli's M49 Bioplastic. Die is 100% recycleerbaar, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Bovendien worden alle brillen uit de collectie ontworpen en geproduceerd in hun thuisbasis, Italië. Wat vind jij van onderstaande lentelook?

Fotografie door Elke Wendrickx

  

Vorige
Vorige

Nieuwe lentelook van Supergoods: totally blending in

Volgende
Volgende

Mádara: biologische cosmetica met een missie