Supergoods outfit: microcheck dress

Microruitjes. Mag van mij instant worden gekroond tot schattigste woord van de maand. Vind je ook niet? Alle gekheid terzijde, zoals je ziet heb ik mezelf nog eens in een jurk gehuld. Een hele lange tijd droeg ik voornamelijk broeken, maar ik ben zó blij dat ik sinds een jaar of drie terug helemaal into jurken en rokken ben. Van eender welke lengte. Je kan er zo veel kanten mee op. Wat denk jij ervan?

De jurk die ik hier draag vond ik bij Supergoods in Antwerpen en wist meteen dat ik me er comfortabel in zou voelen. (Psst, ze hebben ook een webwinkel). Het kledingstuk met microruitjes komt uit de herfst- en wintercollectie van het Duitse label ARMEDANGELS.

Wie regelmatig op mijn blog of Instagram vertoeft, weet dat dit merk een van mijn absolute favorieten is. Het is helemaal geen toeval dat ze sterk vertegenwoordigd zijn in mijn huidige garderobe. De reden hiervoor? Ze vervaardigen kwalitatieve, duurzame items die betaalbaar en tijdloos zijn. Verwacht geen schreeuwerige of hyper trendgevoelige kledingstukken, maar non-nonsens rokken en t-shirts met leuke prints, basistruien en sweaters met fijne details... En dat allemaal in een relatief sober - maar allesbehalve saai - kleurenpalet. Ze hebben trouwens ook een uitgebreide mannencollectie.

De Microcheck jurk die ik draag is voor 97% vervaardigd uit Tencel Lyocell. Dat is een natuurlijke en duurzame cellulosevezel gemaakt van hout. De productie van dit type materiaal is milieuvriendelijk en wordt frequent gebruikt door bewuste kledinglabels. Vergeleken met conventionele vezels is er voor Lyocell 91% minder waterverbruik, 61% minder energieverbruik en 46% minder kooldioxide. Graaf, toch?

Zij die liever een getailleerde jurk dragen, hoeven niet op hun honger te blijven zitten. Bij Supergoods sprong deze jurk van het Londense People Tree mij ook in het oog. Het heeft een geruite print, is vervaardigd uit 100% biologisch katoen én heeft een riem om je taille te laten spreken. Je kan het item trouwens ook als vest/jas dragen wanneer je de knopen open laat.

Wist-je-datje over het merk dat ik hier draag. Om hun woorden kracht bij te zetten is ARMEDANGELS lid van Global Organic Textile Standards (ook wel gekend als GOTS), Fair Wear Foundation en Fairtrade. Deze drie organisaties bepalen wereldwijd de standaarden voor respectievelijk organisch textiel, eerlijke kleding en eerlijke handel. Ze helpen het kledingmerk hun doelstellingen te behalen. Wanneer je dit label op een kledingstuk ziet, weet je dat je relatief goed zit.

Vorige
Vorige

Maak kennis met de knappe creaties van Wasted Atelier

Volgende
Volgende

Naar hartenlust eerlijke merken shoppen bij Tenue Préférée