Nooit meer flessenwater met GROHE Blue Home

Flessenwater? Daar doe ik al lang niet meer aan mee. Niet toen ik thuis woonde, niet toen ik op kot ging, niet toen ik voor het eerst samen ging wonen... En ook in onze nieuwe woning komt er geen één fles binnen. De voordelen van het drinken van kraantjeswater zijn eindeloos: je hebt geen plastic waste, je moet minder sleuren in de supermarkt, je hebt meer ruimte in de koelkast én bovendien bespaart het je geld.

Struikelblokken

De meesten zijn het unaniem eens over de eerste struikelblok om niet over te schakelen op kraantjeswater... De slechte smaak ervan. Of het feit dat er lokaal veel kalk in het water zit, bijvoorbeeld. Zij die flessen alsnog willen vermijden, kiezen dan vaak voor een waterfilterkan. Die heb ik zelf ook lang gebruikt tót ik tijdens ons bouwproces kennismaakte met GROHE Blue Home. Ik ben er zo enthousiast over dat ik er spontaan tegen vrienden en familie over vertel. Dus waarom ook niet tegen jou?

Wist je dat er 7 liter water nodig is om 1 liter mineraalwater te produceren? Reden te meer om dat flessenwater door kraantjeswater te vervangen.

Gefilterd. Gekoeld. Bruisend.

Ik ga gewoon met de deur in huis vallen. Recht uit de keukenkraan die je op onderstaande foto's ziet — GROHE Blue Home genaamd — komt er bij mij voortaan perfect gekoeld en (licht) bruisend water. Dankzij de knoppen met ledverlichting aan de linkerkant van de kraan, kan je eenvoudig selecteren welk type water je eruit wil laten stromen. Zelf kies ik resoluut voor gefilterd koel water, terwijl het merendeel van ons bezoek steevast voor bruiswater kiest. Da's niet alleen handig, maar ook goedkoop én beter voor het milieu.

De garantie voor een goede smaak

De magie zit 'm in het koelelement en een koolstoffilter die samen met de kraan geleverd worden. Die zorgen voor de pure smaak van water. De wit-zilveren koeler is met zijn 30 cm breed slank en flexibel, waardoor het eenvoudig in iedere keuken past. Het best van al plaats je hem direct onder de gootsteen — waar we hem in onze woning hebben gezet. Kom je daar toch wat plaats tekort? Dan kan je ervoor kiezen de box binnen een straal van 2,5 meter te plaatsen. Meer informatie hierover vind je op de website van GROHE

Geen paniek mocht je onze kraan niet moeders mooiste vinden, want de GROHEBlue Home is er in meerdere uitvoeringen. Wij kozen voor een donkere variant (Brushed Hard Graphite) met een L-uitloop. De kraan bestaat echter ook in inox, een goudkleur én met een C-uitloop. Voor elk wat wils, uiteraard.

Naar de website van GROHE

Vorige
Vorige

Belgisch beautylabel CÎME lanceert een refill systeem

Volgende
Volgende

Mooie merken #12: sportief met Zen by Sen en Pure By Luce