Mooie merken #12: sportief met Zen by Sen en Pure By Luce

Geregeld krijg ik via sociale media specifieke vragen rond duurzame kleding. Onlangs was er een jongedame die me het volgende vroeg: "Zijn er hippe, betaalbare sportlabels die het goed doen op het vlak van ethiek en milieuvriendelijkheid?" Reken maar van yes. Vandaag laat ik je kennismaken met Zen By Sen en Pure By Luce.

Geen yogaliefhebber? Niet getreurd. Deze twee labels hebben buiten de typische leggings ook nog andere sportkledij zoals t-shirts en sweaters. Bovendien zal er in de toekomst nog een tweede blogartikel verschijnen over duurzame sportkledij. Ontdekken maar!

Zen By Sen (NL)

Houd je van veel kleur in je leven? En hoeft het niet altijd zo serieus? Dan kan dit duurzame sportlabel je hart zeker bekoren. Het is zelfs een leuk familieverhaal. Een van de oprichtsters — Sandra — is een gepassioneerd yogadocent. Jammer genoeg verliep haar zoektocht naar aangepaste, comfortabele kledij absoluut niet vlot. Eind 2014 vertelde ze aan haar schoonzus Judith dat ze op zoek was naar een ideale yogalegging. Wat 'ideaal' volgens Sandra omvat, zijn volgende kenmerken: duurzaam, kwalitatief, kleurrijk én dicht bij huis geproduceerd. Die mix had ze helaas nog nooit eerder gevonden en ook haar schoonzus had niet meteen een antwoord op haar vraag. En dit is exact hoe het idee voor Zen by Sen ontstond.

Voor hun eigen kledingmerk gaan de oprichters creatief aan de slag: ze creëren de ontwerpen zélf. De kledingstukken worden uit gerecycleerde materialen gemaakt en genieten van een zeer goede kwaliteit. Ze rekken in vier richtingen, behouden hun kleur (ook na vaak wassen en drogen) én ze hebben een elastieken tailleband. Hierdoor kunnen hun items eveneens gedragen worden tijdens het hardlopen en zelfs tijdens het surfen. Zen by Sen wordt niet enkel ontworpen voor vrouwen die van mooie sportkledij houden, maar ook voor zij die een steentje willen bijdragen aan het behoud van onze planeet.

Pure by luce (BE)

Houd je van een iets minimalistischere en eenvoudigere stijl? Dan zal dit verhaal je zeker aanspreken. Pure by Luce was ooit een blog, maar transformeerde geleidelijk aan in een activewear label met een missie. Met haar sportieve kledinglijn bewijst oprichtster Loes Vanderkerckhove dat mooi, betaalbaar en duurzaam een haalbare combinatie zijn.

Elk kledingstuk is gemaakt van duurzaam Europees materiaal en wordt genaaid in ethisch beheerde fabrieken in Portugal. Bij Pure By Luce gaan ze voortdurend op zoek naar hun limieten en bieden ze een activewear-lijn die precies voor dat doel is gemaakt. Bovendien werkt Loes elk jaar samen met lokaal talent uit een nieuw, inspirerend land om prints te maken die je tijdens het sporten meenemen naar exotische bestemmingen. Eerder werden ze al geïnspireerd door het verleidelijke Mexico en door het adembenemende Zuid-Afrika.

Hetgeen dat ik persoonlijk het allerleukst vind aan dit Belgische sportlabel? Het feit dat ze seizoensloos te werk gaan. De oprichtster is ervan overtuigd dat de kwaliteit, stijl en draagbaarheid van haar kledij de seizoenen overschrijdt... Dus waarom zou je zulke items dan in de uitverkoop zetten? Alleszins niet om de wegwerpmaatschappij van vandaag te voeden. Amen to that!

Liefs,Eline

Vorige
Vorige

Nooit meer flessenwater met GROHE Blue Home

Volgende
Volgende

Webshop watMooi bundelt mode met een goed verhaal