Een ode aan de paperbag broek die ik vond bij Supergoods

Enkele jaren geleden maakten we kennis met de paperbag broek die in tal van modemagazines geïntroduceerd werd als dé broek die voor eindeloos lange benen en die voor een mooie taille zorgde. Wanneer het aankomt op trends, ben ik iemand die ze liever niet klakkeloos volgt en even de kat uit de boom kijkt. Het woord 'miskopen' staat simpelweg niet in mijn woordenboek. Ondertussen is de paperbag broek is een echt blijvertje geworden en kom je hem frequent tegen in de (virtuele) winkelrekken. Na een hele poos passief zoeken heb ik aan het begin van deze lente een exemplaar gevonden waarvan ik helemaal weg ben. Een broek die volledig binnen mijn huidige, duurzame missie past.

Vlak voor de officiële lancering van de nieuwe lente- en zomercollectie van Supergoods Mechelen, spotte ik deze broek op een van hun campagnebeelden. Ik moest en zou hem een keertje gaan passen van zodra ie in de winkel lag. Zo gezegd, zo gedaan! En de rest is geschiedenis. De paperbag broek is van het Spaanse label Thinking Mu. Het label maakt uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbare kleuren en biologisch katoen of gerecycled polyester. Het t-shirt dat ik draag is vervaardigd uit hetzelfde materiaal en vond ik op de webshop van het Nederlandse label Goat Organic Apparel. Hun collectie bestaat voornamelijk uit goede basics zoals t-shirts, topjes, sweaters en joggings voor zowel vrouwen als mannen. Hun ultieme doel? Een eindproduct creëren dat helemaal eerlijk is, voor de mens, het milieu én voor de dieren. Het label beschikt trouwens over het bekende GOTS certificaat*.

    

OVER MIJN ACCESSOIRES

Ook in mijn accessoires trek ik de lijn van duurzaamheid graag door. De oorbellen en ring die je op onderstaande beelden ziet zijn van een Belgische ontwerpster Ellen Sintebin, die met haar label Atelier Maison minimalistische zilveren en gouden juwelen op de markt brengt. Persoonlijk werd ik metéén aangetrokken tot zilveren eyecatchers van oorbellen genaamd 'Selenophile'. De oorbellen werden vervaardigd uit sterling silver (925) en zijn glanzend afgewerkt. De ringen die ik draag zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal, enkel de middelste ring heeft nog twee 2 glanzende rosé gouden bolletjes van 14 karaat. Het leuke aan Atelier Maison? Werkelijk élk juweel gaat door Ellen's eigen handen en wordt van begin tot einde vervaardigd in haar atelier te Heffen. Ze kies er bewust voor om elk juwelen slechts in kleine oplage te creëren. Ik ben oprecht fan!

Mijn zonnebril? Die vond ik onlangs bij Optiek Kruijen in Diepenbeek en is van het Italiaanse Sartorial Eyes (van JPLUS). Ik leerde hen in het voorjaar via sociale media kennen en werd meteen getriggerd door hun aanbod. Bij deze optiek, die trouwens al 35 jaar bestaat, vind je een doordachte selectie merken en monturen die niet zomaar iedere brillenzaak in z’n gamma heeft. Er is letterlijk voor iedereen wat wils, maar de kans dat je iemand tegenkomt met hetzelfde exemplaar op je neus is dus beduidend kleiner. Benieuwd naar meer? Lees dan het interview met de zaakvoerders: vader en dochter Kruijen!

Fotografie door Elke Wendrickx

Golden hour bliss - zonnebril Optiek Kruijen

Vorige
Vorige

Upcycling: van een oude jeansbroek naar een schoudertas

Volgende
Volgende

Interview met Belgische handtassenontwerpster Mieke Dierckx