Supergoods outfit: een ode aan eenvoud

Vorige week konden jullie kennismaken met mijn eerste herfstlook van het jaar. Vandaag staat er een nieuwe dosis inspiratie voor je klaar. [Oh jee dat rijmt]. Mijn fotografe Elke en ik hebben de afgelopen maanden vanwege de strenge maatregelen amper beelden kunnen inblikken, dus we vonden het tijd om een extra unieke locatie uit te kiezen. We bezochten op een zaterdag het wonderlijke Labiomista van Koen Vanmechelen en blikten er tegelijkertijd deze tijdloze outfit in. Benieuwd? Let's go!

Voor het overgrote merendeel van mijn kledingkast zorg ik ervoor dat ik de stuks voor eender welke gelegenheid kan dragen. Meer specifiek voor zowel werk als vrije tijd. De meeste combinaties leunen zich voor beide, zo ook de eenvoudige maar krachtige look die ik je vandaag wil presenteren.

De broek, trui en sjaal die ik bij Supergoods in Antwerpen vond combineerde ik op die bewuste zaterdag met een sneaker. Ik leef het liefst van al voortdurend op comfortabele voet. Al had ik er perfect een hak en een blazer bij kunnen combineren. Heerlijk, zo'n look waar je alle kanten mee op kan. Toch?

In mijn tienerjaren liet ik me wijsmaken dat ik vanwege mijn korte lengte (hello, 1m61) niet eender welk kledingstuk kon dragen. Zo ook broeken met wijde pijpen, die trouwens heel erg in de mode waren tijdens de late nineties en early twenties. Vandaag de dag denk ik gelukkig niet meer in beperkingen en heb ik zo maar even het tegendeel op beeld gezet. Ook wie niet groot is, komt dus weg met deze comfortabele, wijde broek. Het item is vervaardigd uit Lyocell en heeft een pasvorm om U tegen te zeggen.

Voor het bovenstuk waren er voor mij twee mogelijkheden in combinatie met de wijde broek: een strakke (col)trui die al je vormen accentueert of een losse jumper die je in je broek stopt zodat je taille goed zichtbaar is. Ik koos voor deze outfitreeks de laatste optie. Mocht ik de ecru trui uit mijn broek hebben gelaten, zag ik er ongetwijfeld een pak slordiger uit en had men mij weleens als een patattenzak kunnen bestempelen. Een duurzaam geklede patattenzak, at least. ;-) Met een wijde broek kan je er dus maar best voor zorgen dat je taille ietwat zichtbaar is.

Het ecru bovenstuk is net als de broek van een Duits, duurzaam kledinglabel dat goed vertegenwoordigd is in mijn garderobe. Niet met opzet, want ik vond de twee stuks afzonderlijk van elkaar in de Supergoods winkel in Antwerpen. Zo zie je maar dat bepaalde merken je hélemaal kunnen liggen - qua stijl en qua pasvorm.

Zoals de beelden hierboven alweer prijsgeven, kan ik eenvoud echt appreciëren. Al kon de look nog wat extra cachet gebruiken. Vandaar de meerkleurige sjaal met groen- en grijstinten. Dit item is vervaardigd uit 100% biologische wol. Vind jij het een geslaagde combinatie? Laat het me zeker weten in de comments onderaan, of via Instagram. Ik ben razend benieuwd.

Een overzicht van de kledingstukken die ik draag

Zwarte wijde broek van ARMEDANGELS
Ecru jumper van ARMEDANGELS
Meerkleurige sjaal van Thinking Mu

Fotografie door Elke Wendrickx, die me elke keer weer mooi op beeld weet te zetten. Een welgemeende dankjewel daarvoor.

Vorige
Vorige

Slim organiseren en bewaren in de keuken met Amuse Your Day

Volgende
Volgende

Boekentip: A Sustainable Wardrobe door Stephanie van der Sigtenhorst