Slim organiseren en bewaren in de keuken met Amuse Your Day

Hier volgt een bekenning. Ik ben iemand die houdt van organiseren en orde. Maar nog véél meer van de potjes en bewaardoosjes die daarbij horen. Ik kan in de winkel minutenlang staren naar de mooi gestapelde boxen in hun snoep- of pastelkleurtjes. Gelukkig heb ik mijn koopimpulsen onder controle en kan ik thuis al eens nonchalanter zijn. Zo niet was mijn woning wellicht een bewaardoosjesmagazijn.

De keuken is een van mijn favoriete plekken wat betreft een goede organisatie. Meer specifiek om ervoor te zorgen dat de soepen die ik maak goed worden bewaard, dat de overschot pasta de dag nadien kan worden gerecupereerd, dat ik mijn warme chocolademelk net iets langer warm kan houden, dat overschotten makkelijk kunnen worden ingevroren, enzovoort. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat we zo weinig mogelijk voedsel verspillen. En dat is voor elk van ons een uitdaging. Wanneer ik een leuk merk ontdek dat mij daar goed bij helpt, wil ik dit natuurlijk direct met jou delen. En zéker wanneer het een merk is van eigen bodem.

Wist-je-dat... Het verlies aan eetbaar voedsel in de wereld ongeveer 1,3 miljard ton per jaar bedraagt? Dat is één derde van het voedsel wereldwijd. In het Westen is er vooral verlies op het einde van de keten, bij de consument thuis. Alle Vlaamse gezinnen gooien per jaar 116.000 tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilbak. Heel concreet: een Vlaamse restafvalzak bevat gemiddeld 15 % voedselresten. [Bron: Landelijke Gilden]

Amuse helpt je met alles wat ik hierboven heb opgesomd. Ze weten bij dit merk van eigen bodem dat bewaardoosjes en -sets maar al te vaak onze redders in nood zijn. Het team gaat door het vuur om je eten zorgvuldig te bewaren, verpakken en vers te houden. Bovendien worden de meer dan 150 producten uit de Amuse collectie stuk voor stuk ontworpen in België. Ook de productie houden ze in eigen land én volledig in eigen handen. Dát vond ik zelf de leukste ontdekking.

Van luchtdichte vershouddozen tot diepvriesdozen, van klassieke lunchboxen tot hippe lunchbowls. Maar ook keukenaccessoires en water infusers... Ze voorzien ons van alles wat we in de keuken nodig hebben. De ontwerpen van Amuse voldoen trouwens aan meerdere strenge eisen, gezien het gaat over het bewaren van voedsel. Niet zomaar elk plastic doosje dat je in een random winkel vindt, is hiervoor geschikt. You know that, right?

Zelf heb ik mij een bowl set van 3 aangeschaft. Dankzij het Tritan deksel kan ik zien wat er in de bowl in kwestie zit. Ze kunnen (zonder het deksel) moeiteloos in de vaatwasmachine en de microgolfoven. Bovendien zijn ze super makkelijk stapelbaar om plaats te bewaren in de keukenkasten. Ook niet onbelangrijk.

Diepvriesdozen heb ik op dit moment voldoende. Maar mocht ik er nodig hebben, koos ik zonder twijfel voor hun set van 3 diepvriesdozen. Deze items zijn namelijk voor 70% gemaakt uit suikerriet en dus hernieuwbaar én recycleerbaar. Voor zij die het nog niet weten: suikerriet is een grondstof die samengesteld is uit biomassa en doorlopend kan worden hernieuwd. Heerlijk, toch? Ik hoop oprecht dat Amuse in de toekomst véél meer van deze producten zal maken.

Naar de website van Amuse

Ben jij, net zoals ik, ook een organiseer- en bewaarliefhebber? En wat vind je van dit Belgische merk? Laat het me weten in de comments onderaan of stuur me een berichtje op Instagram!

Vorige
Vorige

Bio en betaalbaar: Honest Basics uit Berlijn

Volgende
Volgende

Supergoods outfit: een ode aan eenvoud