Vaarwel Black Friday, hallo Green Friday

Enkel door samen de krachten te bundelen kunnen we een duurzamere toekomst creëren. Dat is ook één van de redenen waarom ik twee jaren geleden met veel enthousiasme ben beginnen schrijven over allerhande duurzame topics. Onlangs publiceerde ik nog een blogartikel over de aankomende heisa rond Black Friday. Eén ding is zeker: we zullen door promoties worden overspoeld en onze koopimpulsen zullen een ware test ondergaan. Al is er ook goed nieuws, want sommige labels bieden een mooi alternatief voor aanstaande vrijdag.

Wanneer kooplustige dagen als Black Friday overschaduwd worden door campagnes die écht impact hebben, kan ik alleen maar glimlachen. Zo heb je bijvoorbeeld O My Bag, die elk jaar met hun Black Friday Fund scholen in India ondersteunen. Aanstaande vrijdag hopen ze € 15.000 op te halen om integraal aan deze organisatie te schenken.

Daarnaast heb je Sofacompany, die dit jaar in de kijker springt met een andere mooie missie. Zij kiezen voor een samenwerking met Trees For The Future: een organisatie die mensen in Kenia helpt aan een onafhankelijk en duurzaam leven. Het doel is om honger en armoede te overwinnen voor 1 miljoen mensen door het planten van 500 miljoen bomen in 125.000 Forest Gardens in 2025. Daarom plant Sofacompany sinds kort voor elk meubelstuk dat wordt verkocht 5 bomen. En vanaf Black Green Friday tot en met 1 december worden dat er zelfs 50 (aka een klein bos) per aankoop. Hoe mooi is dát?!

Green Friday door Sofacompany

WANNEER JE BEWUST SHOPT, KOM JEZO VEEL MOOIE VERHALEN TEGEN.

Wanneer ik zulke duurzame samenwerkingen of initiatieven ontdek, ben ik altijd blij. Blij om te weten dat de merken waarbij ik spullen koop een positieve impact op onze leefwereld willen hebben. Elke stap richting een duurzame wereld een goede stap. Hoe klein of groot die ook is. Zo bestelde ik onlangs bij Sofacompany zes eetkamerstoelen. Het feit dat ik de keuze had om mijn stoelen uit een gerecycleerde stof te laten maken, vond ik top. Daarnaast werken ze samen met Climate Partner om de CO2-voetafdruk van hun transport te compenseren en doen ze nog veel méér op het vlak van duurzaamheid. → Meer lezen over de acties van Sofacompany

UITNODIGING 29/11:KOM NAAR DE GRATIS ECO-APéro

Hoog tijd om aanstaande Black Friday om te dopen in een Green Friday. Ben je het hiermee eens? Dan nodig ik jou en jouw vrienden met veel plezier uit voor een gratis ECO-apéro in de showroom van Sofacompany in Antwerpen. Op de agenda? Een inspirerende talk over fair fashion door expert Bie Noé, een workshop duurzame deco met bloemen, een heleboel ecologische hapjes en last but not least: je maakt die avond zelfs kans op een zetel die vervaardigd werd uit PET-flessen. Meer informatie op Facebook.

Praktisch29 november 2019van 17u tot 19uMechelsesteenweg 62000 Antwerpen

[button link="https://www.facebook.com/events/656638801530062/" color="green"]Naar het Facebook event[/button]

See you there?!Eline

Vorige
Vorige

These checkered pants were made in heaven

Volgende
Volgende

Blending in with Fall season