Waarom we voor een Moduleo vinylvloer kozen

Net zoals bij mens- en milieuvriendelijke mode is er ook op het vlak van duurzaam wonen niet één specifiek traject. Het belangrijkste aspect van het avontuur (een huis bouwen, verbouwen of kopen) is het feit dat je je bewust bent van de beslissingen die je maakt en de zaken die je koopt. In 2019 gaf ik via Instagram of mijn blog geregeld een kijk in het huis dat we aan het bouwen waren. Zij het een ervaring of een nieuw merk dat ik gaandeweg leerde kennen.

Ik ben natuurlijk verre van interieur expert, maar gezien ik heel wat vragen over onze persoonlijke keuzes krijg, wilde ik er een aantal op mijn blog bundelen. Een label dat mij tijdens het bouwproces kon overtuigen is Moduleo. Ik leerde hen kennen tijdens de zoektocht naar een leuke, comfortabele vloer voor de bovenverdieping van ons huis. Voor mijn vriend en ik was de kogel snel door de kerk, maar misschien val jij – net zoals ik – ook in zwijm voor hun knappe vloeren? Ik vertel je met plezier wat ik de afgelopen weken te weten kwam!

Deels gerecycleerd en van Belgische makelij.

Moduleo maakt luxe vinylvloeren die ontworpen en geproduceerd worden in eigen land. Hetgeen dat ik zo leuk vind aan hen? Het feit dat al hun producten gerecycleerd worden en tot 50% gerecycleerde materialen bevatten. Bovendien is tot 40% van de energie die verbruikt wordt tijdens het productieproces afkomstig van drie windturbines die gebouwd werden aan hun milieubewuste fabriek in Avelgem. Daar kan ik enkel om juichen. Het team van Interieur Vervaet vat het op hun website mooi samen. Leuk weetje: in een van de duurzaamste gebouwen van Europa — Infinity in Bilzen — ligt ook een Moduleo vloer. Dit ontdekte ik tijdens een bedrijfsbezoek. Zo leuk dat ik er al eens écht op kon lopen toen! 

Forever warme voetjes.

In de pers is de afgelopen jaren enkele keren verschenen dat een vinylvloer niet zo best zou zijn voor de gezondheid. Zoals je hierboven al kon lezen staan we anno 2019 wel verder op dat vlak. Ik kwam te weten dat alle producten van Moduleo de ISO-certificeringen voor kwaliteitsbeheer en milieupraktijken behaalden. Daarnaast werden alle vloeren ook op het vlak van comfort en kwaliteit getest en beschikken ze over een R10 anti-sliprating. Wat mogen we hieronder verstaan? Dat de Moduleo vinylvloeren veiliger zijn dan een aantal van de natuurlijke tegenhangers.

Op het vlak van onderhoud scoort vinyl ook erg goed. Door er geregeld over te stofzuigen en er met een vochtige doek over te dweilen, blijft hij jarenlang mooi. Daarnaast absorbeert vinyl geluid. Contactgeluid en omgevingsgeluid worden aanzienlijk verminderd en dat lijkt mij ook een echte win. Bovendien kunnen Moduleo vloeren in eender welke ruimte gebruikt worden. Ja hoor, ook in vochtige ruimtes én in combinatie met vloerverwarming. Op voorwaarde dat de bovenkant van de vloer niet warmer wordt dan 27 graden. Als kers op de taart krijg je ten minste 10 jaar garantie op je vloer. Dat is voor mij een teken dat ze oprecht overtuigd zijn van de kwaliteit van hun producten.

De keuze is eindeloos. En wij maakten die van ons.

Niet alleen de inspanningen op het vlak van milieu, gezondheid en onderhoud, maar ook de look van de vloer vonden we natuurlijk belangrijk. Een effen kleur, een hout- of tegellook, een spannend patroon? Het kan. Fan van een minimalistisch interieur of toch liever een tikkeltje retro? De mogelijkheden zijn werkelijk ein-de-loos. Zelfs qua vormen en afmetingen zijn er meerdere mogelijkheden, zoals je op de beelden in dit blogartikel kan zien.

De keuze die mijn vriend en ik maakten, kan je op de foto hieronder aanschouwen. De vloeren die ik hierboven plaatste zijn natuurlijk ook erg mooi, maar wij kozen voor een look die tijdloos is. Een vinylvloer met een houten print in een warme grijstint. Onze slaapkamers, nachthal en overloop zullen van deze knappe vloer voorzien worden, die we tevens zelf gaan plaatsen. We kozen met opzet voor de click variant van Sherman Oak (nr. 22911). Door de vloer zelf te plaatsen, bespaar je natuurlijk ook al wat centen uit. We kunnen haast niet wachten tot we de installatie kunnen aanvangen. Van zodra we onze handen uit de mouwen kunnen steken, zal je het zeker op Instagram zien verschijnen. :-)

Gebruik hun visualizer om je favoriete vloer in het 'echt' te kunnen zien.

De beelden die ik in dit blogartikel integreerde heb ik allemaal zelf gemaakt, dankzij hun handige visualizer. Wil je er zelf ook eens mee experimenteren? Klik dan op de button hieronder.

Een innovatief nieuwtje als afsluiter. Interessant voor zij die renoveren.

Niet veel na onze keuze lanceerde Moduleo de LayRed collectie, die vooral super handig is wanneer je renovatieplannen hebt. LayRed is een meerlaagse PVC-vloer die stijlvol design koppelt aan ongeëvenaard comfort en vooral een weergaloze sterkte. Dankzij de geïntegreerde ondervloer (die bij hun andere vloeren altijd apart is) leg je de vloer makkelijk over om het even welke bestaande vloer, zonder voorbereidende egalisering. Hierdoor vermindert eveneens het transmissiegeluid met maar liefst 21dB / 10dB Lin. Meer informatie en stijlen vind je op hun website.

Liefs,

Eline

Vorige
Vorige

Twee van m'n favoriete zomeroutfits

Volgende
Volgende

Nieuwe deodorant? Kies voor een onschadelijke variant