Twee van m'n favoriete zomeroutfits

De naam Supergoods klinkt je misschien wel bekend in de oren. Als het over ethisch en ecologisch verantwoorde kleding gaat, is het een van de bekendste Belgische adresjes. Je ziet hen af en toe op mijn Instagram voorbij komen, omdat ik hen graag actief support. Waarom? Het was hun winkel in Mechelen die ik helemaal in het begin van mijn duurzame modemissie bezocht. Het is daar dat ik voor het eerst meer informatie kreeg over een aantal eerlijke merken.

Voor wie Supergoods nog niet kent: het is een duurzame concept store opgestart en gerund door Tonny van Babel en Anne Van Hilden. Onder het ondertussen bekende motto “good stuff for good people” bewijzen ze al meer dan 9 jaar dat verantwoorde mode uiterst stijlvol kan zijn. Ze hebben een concept store in Mechelen en Antwerpen, maar ook in Gent worden ze vertegenwoordigd. Voor mannen én vrouwen!

Vandaag maak je kennis met twee van mijn favoriete zomeroutfits en ontvang je wat achtergrond over de merken in kwestie. Het zijn combinaties die moeiteloos comfortabel aanvoelen, maar toch een andere vibe of mood uitstralen. Ik koos voor stijlvol en praktisch.

Classy, for a night out

Over deze jumpsuit van het Belgische merk Froy & Dind heb ik ongelooflijk leuke complimenten mogen ontvangen. De ruitjes geven het een speelse toets, waardoor ik me er honderd procent mezelf in voel. Fotografe Elke Wendrickx, die de beelden nam, was zelf helemaal zot van deze outfit. En ze beaamde dat de stof enorm comfortabel aanvoelt. Elke vertelde me dat ze het de ideale feestoutfit vond - en zelfs helemaal wedding proof. Dus, vrienden, waar wachten jullie nog op?:-)

De jumpsuit mag dan wel volledig uitverkocht zijn, het jurkje met dezelfde print is wél nog beschikbaar. En in solden, zelfs! Wie meer nieuwigheden van het Belgische merk wilt ontdekken, kan vanaf eind juli een blik werpen op de webpagina hieronder.

Practical, for a fun activity

Voor een fietstocht, een natuurwandeling of een hele dag in de stad, zou ik onderstaande combinatie dragen. De donkerblauwe jeans short is van ArmedAngels. De zwarte en lichtblauwe exemplaren kun je hier vinden. De out of office sweater is een kort (ook wel 'cropped' genoemd) silhouet van het Spaanse merk Brava. Ze ademen comfort en staan bekend om hun typische 'weg van het werk' of 'dagje naar het strand' looks. Heel ongedwongen en ongecompliceerd. Inspiratie halen ze uit muziek, design, illustratie en cultuur. Aan de hand van kleuren en patronen proberen ze een verhaal te vertellen. Daarnaast hechten ze veel waarde aan een lokale, eerlijke productie.

Leuk om weten: de sweater is momenteel in solden. En begin september krijgen ze bij Supergoods weer heel wat nieuwe stuks binnen van dit leuke merk.

Niets beter dan een postbode met een verantwoord pakketje voor je deur

Al 3 jaren werkt Supergoods voor de webshop met de herbruikbare verpakkingen van RePack. Deze vrolijke gele of witte zakken worden minstens 20 keer hergebruikt en ze zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Zo wil men online winkelen net iets ecologischer maken en eenmalig verpakkingsafval vermijden.

RePack is een Finse startup die herbruikbare én recycleerbare verpakkingen vervaardigt. Kiest een klant voor deze verzendmethode, moet hij een extra centje bijbetalen, maar deze krijgt hij weer terug als hij de verpakking weer (kosteloos) terugstuurt. De consument blij (lagere verzendkosten), de webwinkelier blij (minder verpakkingskosten en minder voorraadruimte nodig) én moeder natuur blij. Want RePack vermindert de CO2-emissies namelijk met 80%.

Vorige
Vorige

Mooi merken: ifeelnut en Elements of Freedom

Volgende
Volgende

Waarom we voor een Moduleo vinylvloer kozen