Aveda Hasselt is zo veel meer dan de ideale verwenplek

Iets meer dan een jaar geleden ging Aveda Lifestyle & Salon open in het hartje van Hasselt. Ondertussen weten de meeste Hasselaars (en zelfs een eindje daarbuiten) dat ze in de Kapelstraat moeten zijn voor een heerlijk ontspannen hair treatment, voor een pedicure, manicure of voor een deugddoende massage of gelaatsverzorging. En neen, die superlatieven gebruik ik niet zomaar, maar uit eigen ervaring.

Wanneer je de zaak binnenkomt, zou je echter nog iets moeten opvallen. Aveda is zo veel meer dan skincare en haircare behandelingen op zich. Jij en ik hebben namelijk het geluk dat we de producten, die ze in hun professionele salons voor de verzorgingen gebruiken, ook mee naar huis kunnen nemen. In hun Lifestyle Salon & Spa in Hasselt kan je ontelbaar veel producten vinden. Van skin tot haircare, van make-up tot badproducten. Er is werkelijk voor elk wat wils. Alvorens we een deep dive gaan nemen in de musthave zomerproducten van 2018, vertel ik je graag een kleine anekdote over de beste Aveda ontdekking van vorig jaar. 

MIJN PERSOONLIJKE AVEDA ONTDEKKING VAN 2017

Als er één ontdekking is die ik graag met jullie wil delen, dan is het deze wel! Al jaar en dag heeft mijn lieve mama regelmatig last van ongelooflijk veel hoofdpijn. Toen ik vorig jaar bij Aveda Hasselt na mijn kappersbezoek nog even napraatte met Nina, de shop manager, kwam de Cooling Balancing Oil Concentrate per toeval ter sprake. Het is een 100% natuurlijke, directe opfrisser voor de huid en zintuigen. Het product verkoelt de huid en laat tijdens het inmasseren alle spanningen wegglijden. Je kunt deze olie eigenlijk op verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Bijvoorbeeld door enkel een paar druppeltjes over je slapen te wrijven als je ’s morgens wakker wordt; of de olie op je schouders in te masseren bij hoofdpijn... Bij ons thuis is dit product een blijvertje.

5 ZOMERSE vragen aan Aveda Hasselt

Wat vinden jullie het allerbelangrijkst voor de klanten in jullie Lifestyle Salon & Spa in Hasselt?Op nummer één staat zonder twijfel het volgende: mensen kunnen bij ons volledig tot rust komen. Niet alleen tijdens een gelaats- of lichaamsverzorging, ook in het kappersgedeelte mag absoluut niemand het gevoel krijgen dat ze een nummer zijn. Elke klant is voor ons even belangrijk en we nemen voldoende de tijd om hem of haar in de watten te leggen. Daarnaast is Aveda ook niet zomaar een beautylabel: we hechten veel belang aan de beleving van alle aroma's tijdens iedere schoonheidsbehandeling. Verder vinden we het noodzakelijk om onze klanten kennis te laten maken met de mooie natuurlijke producten van Aveda.

Wat is de top 3 van skincare producten voor de zomer?

Aveda Botanical Kinetics Toning MistDeze vochtrijke mist zorgt voor een gehydrateerde en frisse huid voor zowel droge als normale huidjes. De toner is gemengd met hyaluronzuur en rozenwater en wordt idealiter gebruikt na het reiniging van de huid. Het helpt ook de vochtbalans van je huid te vernieuwen. It's a keeper!

Aveda Daily Light Guard SPF 30 Dit product nam ik deze zomer mee op reis, gezien het een natuurlijke beschermer is tegen de zon. De Daily Light Guard helpt de huidbarrière te versterken zodat de huid zelf beter in staat is zichzelf te weren tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien wordt de huid beschermd met behulp van plantaardige antioxidanten die eraan bijdragen de schade van vrije radicalen te neutraliseren. 

Tulasāra Renew Morning CremeEen topper van een product waar je elke ochtend goed gezind van wordt, dát is de Renew Morning Crème. Het is een krachtige maar toch zachte crème die fijne, droge lijntjes gladder maakt, en de weerstand van de huid tegen vrije radicalen versterkt. Na verloop van tijd zou deze crème de donkere vlekjes op je huid verminderen en er dus voor zorgen dat je een egalere teint bekomt. Wie wil dat nu niet?

Wat is jullie top 3 van lipsticks voor de zomer?

Eigenlijk de volledige Feed My Lips collectie van Aveda, maar als we er enkele kleurtjes moeten uitpikken, zijn het onderstaande! Een zachtroze voor door de dag, een donkerpaarse lip tijdens het weekend en een knalrode wanneer je naar een feestje gaat.

Good to know: De Feed My Lips collectie keert terug naar de roots van Aveda make-up, die geëvolueerd is vanuit lippenstift touch-ups in hun salons. Deze nieuwe lijn is dus ontstaan uit de conversatie over hoe we een lipkleur aan een haarkleur kunnen koppelen. Aveda bundelde hiervoor de krachten met een team van gespecialiseerde kleurspecialisten. Elke tint is ontworpen als beste aanvulling bij een unieke haarkleur, rekening houdend met de toon, ondertoon en de warmte van de kleur. De lipcollectie is beschikbaar in 23 kleuren en blijft 8 uur lang zitten.

Wat is de top 3 van haarproducten voor de zomer?

Aveda Sun Care Hair & Body CleanserDeze kleurvaste formule zorgt voor milde maar efficiënte verwijdering van chloor; zout of resten van haarproducten en herstelt de vochtbalans van het haar. Hoe gaat dit dan juist in zijn werk? Een chelaatverbinding op basis van maïs verwijdert de mineralen uit chloorhoudend zwembadwater die het haar doen verkleuren. De reiniger op basis van babassu verwijdert chloor; zout en resten van haarproducten. Tamanuolie en gecertificeerde biologische kokosnootolie helpen de vochtbalans te behouden. Ideaal om mee op reis te nemen!

Aveda Sun Care After-Sun Hair MasqueDit krachtig masker is speciaal gecreëerd om het haar te herstellen nadat het aan de zon is blootgesteld. Het heeft een intensieve werking op basis van plantaardige oliën dat het haar herstelt, hydrateert en beschermt tegen vrije radicalen en de schadelijke effecten door blootstelling aan de zon.  Tip: het After-sun Hair Masque kan na het wassen ook als conditioner worden aangebracht zonder het haar uit te spoelen, voor extra verzorging, hydratatie en bescherming. Win-win!

Aveda Sun Care Protective Hair VeilDit is een super lichte waterbestendige spray, die je haar beschermt tegen uv-stralen en een onzichtbaar masker vormt om het haar wel 16 uur lang te beschermen. De mist voorkomt verbleking, beschadiging en uitdroging die de zonnestralen kunnen veroorzaken. En tevens mijn stiekeme favoriet.

En last but not least... Het favoriete product van shop manager Nina! ;-)Eerst vond ze het erg moeilijk om er één product uit te halen, gezien ze er wel meerdere heeft. Toen Nina even nadacht, ging ze meteen naar de rek met haarproducten. De droogshampoo van Aveda - Shampure - genaamd, is haar ultieme favoriet. En eigenlijk kan ik haar geen ongelijk geven. Ik gebruik dit product zelf ook. Het is niet enkel een grote hulp wanneer je het wassen van je haren een dag wil uitstellen, maar het is vooral de formule die de max is. Aveda's droogshampoo is verrijkt met een rustgevend aroma op basis van 25 pure bloemen- en plantenextracten, die zowel je haar als je zintuigen direct een boost geven. Deze non-aerosol poederspray absorbeert overtollige talg tussen twee wasbeurten.

Liefs,Eline

Vorige
Vorige

Over de struggles van een duurzame garderobe en hoe je het haalbaar houdt

Volgende
Volgende

Upcycling: van een oude jeansbroek naar een schoudertas