De wonderlijke wereld van Weleda

Het merk Weleda kende ik al langer maar dankzij Newpharma heb ik onlangs écht kennis kunnen maken met enkele van hun producten. Voor zij die Weleda nog niet kennen: het is een internationale onderneming die over de hele wereld actief is. De hoofdzetel van de groep is gelegen in Zwitserland, maar de verwerking van de grondstoffen tot cosmeticaproducten en geneesmiddelen gebeurt zowel in Duitsland als Frankrijk. In één van die vestigingen - in Schwäbisch Gmünd - ligt Weleda Naturals: een domein van 20 hectare waar op biodynamische wijze een deel van de ingrediënten worden geteeld voor de hele Weleda Groep. Klinkt veelbelovend, hè? Dat is het ook!

Bij Weleda is duurzaamheid geen trend, want het behoort al meer dan 90 jaar bij de kern van hun beleid. Bij elke stap die ze zetten, proberen ze de harmonie tussen mens en natuur zoveel mogelijk te bewaken. Het bedrijf gaat écht tot het uiterste om het leefmilieu en de biodiversiteit te beschermen en te respecteren. Ook werknemers, partners en gemeenschappen worden op een eerlijke en ethische wijze behandeld en beloond. Volgende 3 pijlers vormen dan ook de fundamenten van hun beleid en liggen aan de basis van wie ze zijn en wat ze doen.

1: ecologische duurzaamheid2: sociale duurzaamheid3: economische duurzaamheid

Verder laten ze zich bij Weleda graag inspireren door de natuur. In plaats van er enkel over te communiceren, zetten ze hun beloftes ook om in de praktijk. Zo hebben ze een aantal certificaten (kwaliteitslabels) die bewijzen dat ze wel degelijk goed bezig zijn. Allereerst heb je NATRUE: het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Daarnaast kregen ze ook het EU-keurmerk voor Biologische Productie. Dit keurmerk staat op alle biologische voedingsmiddelen die in de Europese Unie zijn geproduceerd. Het derde en laatste kwaliteitslabel is van UEBT (Union for Ethical Biotrade). Dat is een non-profitorganisatie die wereldwijd erkend is als standaard voor duurzame verwerving en gebruik van grondstoffen. Zij ijveren voor de bescherming van biodiversiteit en een eerlijke verloning van alle partners in de productieketen.

ENKELE van mijn favoriete WELEDA PRODUCTEN

De afgelopen weken heb ik erg veel bijgeleerd. Zo kende ik de goede eigenschappen van duindoorn nog niet en ben ik dus erg blij dat ik de Duindoorn Vitaliserende Handcrème van Weleda heb leren kennen. Een handcrème is namelijk niet enkel tijdens de winter van belang, maar het héle jaar door. Deze handcrème hydrateert de huid en beschermt ze tegen vochtverlies. Vrijwel direct na het inwrijven voelen je uitgedroogde handen zacht en soepel aan en ze blijven dat ook een tijdje. Zelfs de huid van sterk belaste handen zou snel herstellen en glad gaan aanvoelen. Bovendien is het een niet-vette crème die best snel in de huid intrekt. Een absolute must als je het mij vraagt. Aan de geur moet ik eerst even wennen, omdat deze erg aanwezig is, maar ondertussen ben ik helemaal zot van de geur van grapefruit en mandarijn. De tube heeft een inhoud van 50 ml en via de webshop van Newpharma kan je hem kopen voor een prikje: 5,99 euro.

De Granaatappel Verstevigende Dagcrème stimuleert de celvernieuwing waardoor je huid steviger wordt, je rimpels verzacht en de elasticiteit verbetert. Naar dit product was ik enorm benieuwd, gezien het de ideale basis moet zijn voor mijn dagelijkse natuurlijke make-up.  Ondertussen heb ik de kleine tester helemaal opgebruikt en ik moet eerlijk toegeven dat mijn huid een frisse en gezonde uitstraling had. Nadien ben ik beginnen lezen over de goede eigenschappen van granaatappel en ik kwam te weten dat het ook de huidregeneratie bevordert en dus ideaal is voor de dagelijkse verzorging van de rijpere huid. Via de webshop van Newpharma is deze dagcrème verkrijgbaar in een tube van 30ml voor de verminderde prijs van 17,99 euro.

Ook de Weleda Berken Cellulitisolie nam ik onder de loep. Vroeger zou ik zo'n olie nooit hebben aangekocht, omdat ik er niet echt in geloof, maar desalniettemin was ik super curieus. De olie bevat een combinatie van actieve plantenextracten die de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren. Die zin alleen klinkt ongelooflijk veelbelovend, nietwaar? Ondertussen heb ik de olie zo'n twee weken in gebruik, maar gezien ik persoonlijk nog geen last heb van cellulitis kan ik je helaas niet zeggen of het écht effect heeft... Al hoop ik wel dat de olie ook proactief z'n ding doet. Het allerleukste aan de anti cellulite crème? Het feit dat ze per verkochte crème 1 euro doneren aan WWF. Via de webshop van Newpharma kom je nog méér te weten over de olie en kan je een flesje van 100ml aanschaffen voor 18,49 euro. 

Benieuwd naar nog méér details over hun producten? Een overzicht van alle ingrediënten die ze gebruiken is eveneens te vinden op hun website.Liefs,Eline

Vorige
Vorige

Liever een fair dan een fout cadeau, nietwaar?

Volgende
Volgende

Slow getaway met Timotei