Slow getaway met Timotei

Ontspannen. Deconnecteren. Ont-moeten. Relaxen. Allemaal benamingen die frequent worden gebruikt om ons eraan te herinneren dat we voldoende tijd voor onszelf moeten nemen. Voor mij is het vooral de rust van de natuur dat me volledig kan doen relaxen. Als je mijn Instagram en blog al een tijdje volgt, zal je weten dat ik wekelijks een fiets- en/of wandeltocht doe. Toen shampoomerk Timotei me een tijdje geleden vroeg om hun natuurlijke producten op een unieke tweedaagse middenin de natuur te ontdekken, twijfelde ik dan ook geen seconde.

OVER shampoomerk TIMOTEI

Voor de meeste dertigplussers gaat er zeker een belletje rinkelen wanneer ze de naam 'Timotei' horen. Het Zweedse label werd vijftig jaar geleden opgericht en veroverde ook tal van Belgische badkamers. Hoewel 'bewust shoppen' of 'consuminderen' een halve eeuw geleden helemaal nog geen hot topic was, sloeg het toch aan... En Timotei maakte toén al het verschil met zijn natuurlijke haarverzorging.

Het merk verdween echter een tijd van de markt, om nu geheel onverwachts een comeback te maken. Natuurlijke bestanddelen zijn de rode draad doorheen het gamma. Zowel de shampoo als conditioner is vrij van parabenen, siliconen en kleurstoffen, met focus op het 'pure' en de natuurlijke ingrediënten.

OVER DE SLOW GETAWAY MET TIMOTEI

Vorige maand was het zover: we maakten onze rugzak voor een tweedaagse middenin de natuur dankzij Timotei. Mijn vriend en ik zetten koers richting Oost-Vlaanderen: een voor ons nog onontdekte provincie gezien het een heel eind rijden is van onze woonplaats. Uiteindelijk kwamen we aan op de geheime, wondermooie natuurplek waar we in een eco cabin mochten overnachten

De zelfvoorzienende cabin die Timotei voor ons uitkoos bestaat zowel vanbinnen als vanbuiten uit 100% natuurlijke materialen. Binnenin de cabin is er een keukentje, een kleine badkamer met douche, wasbak en een apart ecologisch droogtoilet. Tot in de details werd er trouwens nagedacht over het ecologische aspect: zelfs de matrassen van het bed bestaan uit 100% natuurlijk latex en eco textiel. Maar het meest memorabele is de manier van slapen gaan en wakker worden. Aan de hand van grote vensterramen kan je er genieten van de sterrenhemel en de stilte van de natuur. Dat ontdek je op enkele beelden hieronder.

Gedurende dat verblijf hadden we uitgebreid de tijd om te relaxen, de omgeving te verkennen, een boek te lezen, maar vooral ook om de producten van Timotei te leren kennen. Op deze tweedaagse koos ik ervoor om de Timotei 'Pure' shampoo en conditioner, met biologische extracten van groene thee, uit te testen. Ik was zo aangenaam verrast dat ik mijn mama na onze tweedaagse de haarproducten wilde laten testen. Voor haar zijn sommige shampoos en contitioners te zwaar, waardoor haar lokken te zwaar (en soms zelfs 'vet') aanvoelen. Ook mijn lieve mama was aangenaam verrast na het eerste gebruik. En voor mij is dat een teken dat Timotei écht voor meerdere haartypes geschikt is. 

En jij, heb jij deze haarverzorging al eens een kans gegeven? Je vindt ze bij je plaatselijke drogisterij (bijvoorbeeld: Kruidvat).

   

Vorige
Vorige

De wonderlijke wereld van Weleda

Volgende
Volgende

Over de struggles van een duurzame garderobe en hoe je het haalbaar houdt