Vier make-up essentials van Mádara Cosmetics

Drie jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met Mádara Cosmetics. Het is een Letse producent van biologische huid-, haar- en babyverzorgingsproducten. Afgelopen zomer schreef ik nog over een van hun zonnecrèmes en het belang van een SPF die veilig is voor je huid. Vandaag gooi ik het over een andere boeg en toon ik je een deel van hun gamma dat ik zelf nog maar recent heb ontdekt: make-up! Een nice to know alvorens we van start gaan: alle producten die volgen zijn trouwens vegan, glutenvrij en ECOcert gecertificeerd.

"Met volledig natuurlijke pigmenten en kwalitatieve huidverzorgende ingrediënten, combineert onze make-up droomtexturen en gedurfde kleuren voor een langdurig en fijn draagcomfort."

Mádara Cosmetics

1. Foundation

Gezien ik een zeer lichte huid heb, bestelde ik hun foundation in de twee lichtste tinten: 10 Porcelain en 20 Ivory. De porseleinen variant (die trouwens in een mooi glazen flesje met een mat jasje zit) past ongelooflijk goed bij mijn huid. Dat was meteen raak! Bij de Ivory kleur voeg ik een druppel witte foundation toe, en kom ik ook op een goede tint uit. Ik vermoed overigens wel dat ik in de zomer, wanneer ik net iéts meer kleur heb, de Ivory tint kan gebruiken zonder lichte toevoeging.

Wat ik heel fijn vind bij Mádara: mocht je echt niet zeker zijn van de juiste kleur, dan bestel je simpelweg een sample set. De foundation komt in 10 kleuren, dus er is veel kans dat er één matcht met je huid. wel een kleur die matcht met je huid. 

2. Concealer

Mijn absolute topfavoriet uit de reeks producten die ik heb getest, is de natuurlijk gecertificeerde concealer. Eentje die wordt versterkt door hydrateren hyaluronzuur en slimme retoucherende mineralen. Ik moet het Mádara meegeven... De concealer verbergt moeiteloos de donkere kringen onder mijn ogen - die de ene dag wat feller zijn dan de andere. Het is dus een concealer die mooi dekt, maar helemaal geen maskergevoel geeft.

De multi-tasking concealer bedekt oneffenheden, vlekken, donkere kringen en maakt het onderooggebied helderder. Het is verrijkt met hyaluronzuur om de huid tegen droogheid te beschermen en een aangenaam huidgevoel te geven. Voor een natuurlijke en mooie afwerking.

3. Highlighter

Een highlighter kan me instant opbeuren. Ik gebruik het bijna dagelijks op mijn jukbeenderen, het verlengde van mijn neus, net onder de wenkbrauwen en cupidoboog. Met de Cosmic Drops Buildable Highlighter van Mádara Cosmic Drops had ik met een fractie van het product voldoende. Ik houd van een natuurlijk look, vandaar. Hun vloeibare hightlighter is doordrenkt met ultra-verfijnde, lichtreflecterende mineralen van natuurlijke oorsprong. Die werden vermengd in een fijn hyaluronzuur-aloë vera-serum voor een kosmische glans. Mondje vol hè? Maar je gaat me gelijk geven zodra je dit product zelf uitprobeert. 

4. Lippenstift

Hoewel ik er heel erg van houd, draag ik de laatste tijd te weinig lippenstift. (Hoe kan het ook met een mondmasker dat de helft van je gezicht voortdurend covert - ugh!). Dat terzijde, vind ik een donkerrode lip echt de max bij mensen met een lichte huid, waaronder ikzelf. Vandaar dat ik voor de tint 'Magma' koos. De Velvet Wear Matte Cream lippenstift heeft een zachte, romige textuur die heel erg makkelijk aan te brengen is. Soms doe ik het rechtstreeks, soms via de toppen van mijn vingers. In de lippenstift zit trouwens bosbessenzaadolie en karitéboter (rijk aan antioxidanten). Die voeden de gevoelige lippen terwijl ze de huid verzachten en beschermen.

Video: ik ging ermee aan de slag

Recent nog publiceerde ik een Instagram TV video waarbij ik een snelle ochtend make-uplook aanbracht. Het hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn, met een foundation, concealer en lippenstift (die je eveneens als blush kan gebruiken), kom je al heel ver. Voor een dagdagelijkse look gebruik ik niet meer dan deze producten. Al zorgt mascara ook wel voor een meer open blik. Hopelijk vind je de video leuk!

Vorige
Vorige

Løv|Elly maakt duurzame keuzes in je dagelijks leven toegankelijk

Volgende
Volgende

Borrenberghs, jong Belgisch modelabel met een missie