Løv|Elly maakt duurzame keuzes in je dagelijks leven toegankelijk

Ondernemende vrouwen draag ik maar al te graag een warm hart toe. Zeker wanneer het verhaal achter hun merk ook nog eens goed zit. Vandaag stel ik je voor aan een zussenduo met een missie. Ellen en Leen uit het Antwerpse Deurne willen hun medemens stimuleren de stap naar een duurzamere levensstijl te zetten. Met hun fonkelnieuwe webwinkel Løv|Elly begeleiden ze je hierin door een faciliterende rol in te nemen. Laat me dat even toelichten!

Jij en ik, we hebben met onze keuzes en levensstijl een impact op onze planeet. De ene impact al wat positiever dan de andere. Het is aan ons om samen te ijveren naar een duurzamer en milieubewuster leven. Als we met z'n allen kleine stappen ondernemen, maken we een groot verschil. Samen sterk, toch? Ellen en Leen beamen die visie. Ze zijn ervan overtuigd dat het anders kan. En moét. De gemiddelde Belg is het wellicht ook met ons eens, maar gewoontes doorbreken is in het begin niet simpel.

Løv|Elly doet twee vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen: duurzaamheid is niét saai en moeilijk.

Themaboxen die je op weg helpen naar een duurzamer leven

De oprichters gingen op zoek naar een leuke, toegankelijke manier om je warm te maken voor een duurzame levensstijl. Hoe ze dat doen? Aan de hand van startboxen die zich op één bepaald thema (of op een bepaalde kamer in huis) focussen. Iedere Løv|Elly box is gevuld met duurzame, en waar kan lokale, producten die niet alleen super scoren op vlak van milieubewustheid maar ook esthetiek. Het oog mag ook wat hè?  Ondertussen hebben ze 3 startboxen in hun aanbod zitten, waarvan ik onlangs hun meest recente exemplaar bestelde. Dit wil ik jullie laten zien!

[lees hieronder verder]

Ik bestelde de fonkelnieuwe Happy wash box vol zero waste badkamergeluk

Op meerdere vlakken in mijn leven probeer ik doordachte keuzes te maken. Al kon het in de badkamer nog een pak beter. Daar spotten we naar mijn gevoel nog te veel verpakkingen en plastics. Om die reden bestelde ik recent de Happy wash box ter waarde van € 55, met onderstaande inhoud die je trouwens hierboven al op de beelden kan spotten.

  • 1 shampoo bar
  • 1 conditioner bar
  • 1 handzeep
  • 1 keramieken zeepschaaltje
  • 1 sissal zeepzakje
  • 1 konjacspons

De Happy wash startbox zet me op weg naar afvalarm en natuurlijk badkamergeluk en ik hoop hier op verder te kunnen bouwen. Het meest benieuwd ben ik naar de shampoo- en conditionerbar. Ik waagde me er een jaar geleden al eens aan, maar mijn lokken reageerden er niet al te best op. (Was trouwens een ander merk). Ondertussen heb ik geleerd het meer geduld te geven en vertelden Ellen en Leen me dat ze élk product in de webshop zelf eerst uitvoerig testen. Dat gaf me extra vertrouwen!

Enkele leuke weetjes om af te sluiten

Los van de box kun je verder in het productaanbod van Lov|Elly duiken. Zo bestelde ik nog één shampoo en twee opbergdoosjes extra (zie hierboven). Hoewel je dus ook los van de boxen in de webwinkel kunt shoppen, raad ik aan een van hun samengestelde pakketten te nemen. Zeker voor een eerste bestelling. Je zult snel ontdekken dat het zo voordeliger is voor je portemonnee.

Bij Løv|Elly zorgen ze er trouwens voor dat het volledige plaatje klopt. Ze kiezen voor een milieubewuste verpakking waarbij dozen en opvulmateriaal worden herbruikt en plastic tape werd vervangen door papieren tape. Ook hun bedankkaartjes en stickers bestaan uit duurzame materialen en worden door een lokale drukkerij geprint met riso ink. Riso what? Inkt gemaakt van rijstzetmeel uit landbouwafval, die overigens geen chemicaliën bevat en composteerbaar is. Zalig, nietwaar?

Vorige
Vorige

Bloom Conscious Clothing: tijdloze bamboekleding naar mijn hart

Volgende
Volgende

Vier make-up essentials van Mádara Cosmetics