Een duurzame kraan voor je woning? Grohe Blue Home!

Dit blogartikel schreef ik een aantal jaren gelede, vlak voor de start van mijn toenmalige bouwproject. Het kon allemaal niet snel genoeg gaan en ik had zo veel zin in de afwerkingsfase. In plaats van mijn hoofd te breken over welke verwarmingsinstallateur, welk type chape en dakafwerking we zouden kiezen, zat ik al snel over een keuken, een badkamer en de vloer te dromen. En ook een filtersysteem voor het drinkwater kon niet ontbreken in mijn energiezuinige woning!

Er zijn zo van die merken die je bekend in de oren klinken, waar je niets dan goeds over hoort en die dan ook top of mind zijn wanneer je zelf gaat (ver)bouwen. In het geval van sanitaire kranen, heb ik het over Grohe. We zijn enthousiast over de kwaliteit, de moderne en  minimalistische designs, maar zeker ook over hun donkere tint 'brushed hard graphite'. Voor de meerderheid van onze sanitaire kranen hebben we geen zotte keuzes gemaakt (hallo, budgetbewaking!) maar de keukenkraan die we uiteindelijk kozen mag weleens in de kijker worden gezet.

Grohe brushed hard graphite

Forever unbottled water.

Flessenwater? Daar doe ik al heel lang niet meer aan mee. Niet toen ik thuis woonde, niet toen mijn lief en ik op kot gingen, niet toen we erna samen gingen wonen... En tot op de dag van vandaag komt er nog steeds geen één fles de deur binnen. De voordelen van het drinken van kraantjeswater zijn eindeloos: je hebt geen plastic waste, je moet minder sleuren in de supermarkt, je hebt meer ruimte in de koelkast én bovendien bespaart het je geld. Dat is trouwens nog niet alles. Er is één stelling die mij al maandenlang bijblijft. Onlangs kwam ik namelijk te weten dat er 7 liter water nodig is om 1 liter mineraalwater te produceren. Say what?! Reden te meer om dat flessenwater in kraantjeswater te vervangen.

Gefilterd. Gekoeld. Licht bruisend. Bruisend.

Afhankelijk van de regio zeggen mensen weleens dat hun kraantjeswater minder goed smaakt, gezien de hoeveelheid kalk die in het water zit. Ik heb geen idee of dat in onze toekomstige regio het geval is, maar dankzij onze keukenkraan uit de Grohe Blue Home collectie, zullen we heerlijk gefilterd water hebben zodra we in de woning trekken. Dat is bovendien niet alles. Recht uit deze keukenkraan zal ook perfect gekoeld en (licht) bruisend water komen. Dankzij de knoppen met ledverlichting op de kraan zélf, kan je eenvoudig selecteren welk type water je eruit wil laten stromen.

De magie zit 'm in het koelelement en een koolstoffilter. Die zorgen voor de pure smaak van water. Die twee elementen kan je aanschouwen op onderstaande foto's. De wit-zilveren koeler is met zijn 30 cm breed slank en flexibel, waardoor het eenvoudig in iedere keuken past. Het kan direct onder de gootsteen — waar we hem in onze woning zullen zetten — of binnen een straal van 2,5 meter worden geplaatst. 

Zalig, niet hoeven nadenken dankzij de bijbehorende app.

Dat dacht ik toen ik over de Ondus-app hoorde. Want de vraag die bij mij meteen de kop opstak was: "hoe vaak moet ik de filter vervangen?". Met behulp van de app kun je dus je verbruik controleren en zelfs instellen om filters en CO2-flessen opnieuw te bestellen wanneer deze aan vervanging toe zijn. De functies die ik wellicht minder zal gebruiken is het feit dat je je kraan op afstand kan instellen en je watergebruik statistieken kan koppelen aan fit-apps.

Ik kan alvast niet wachten tot we in een van de volgende fases van onze nieuwbouw zullen zitten: de installatie van de keuken. Al is dat nog even geduld. En jij... Wat vind jij van deze slimme keukenkraan waarmee je tot wel 61% minder CO2 uitstoot in vergelijking met flessenwater?

Vorige
Vorige

Tien tijdloze toppers van het moment bij Supergoods

Volgende
Volgende

Waarom een bezoekje aan Supergoods Antwerpen de max is