FAM the label — classy with a hint of sassy

Exact een anderhalf jaar geleden koos ik ervoor om enkel en alleen nog duurzame mode te kopen. Heel concreet betekent dat dat ik enkel nog kledingstukken koop die op een mens- en milieuvriendelijke manier geproduceerd werden. Onlangs vertelde ik nog tegen de mensen van Fairtrade Belgium dat het menselijke aspect toch wel het allerbelangrijkst voor me is. Ik wil namelijk geen industrie steunen die ervoor zorgt dat kinderarbeid en uitbuiting nog steeds de realiteit zijn. Dit gezegd zijnde, heb ik vandaag nog eens een inspirerende style story voor je in petto. Let's go!

In dit artikel wil ik je kennis laten maken met een mooi Belgisch label en de sterke vrouw erachter. Ja hoor, ook in eigen land zijn er een heleboel mensen die, elk op hun unieke manier, een verschil proberen maken. Vanessa Beniers startte een paar jaren geleden haar eigen kledinglabel: FAM the label. Het doel? Haar brede omgeving verrassen met eigenwijze, tijdloze en perfect vallende kledingstukken voor elke gelegenheid. Maar er is méér dan dat esthetische kantje. De fundamenten van FAM the label en het team erachter — ook wel de FAMily genoemd — zijn loyaliteit, eerlijkheid en relaties. Ze hechten waarde aan kwaliteit boven kwantiteit en relatie boven omzet.

care for your clothes,like the good friends they are.

Kwalitatieve en duurzame stoffen? Dat is voor FAM zonder verpinken de meest logische keuze. De stoffen voor haar collecties gaat Vanessa trouwens hoogstpersoonlijk uitkiezen in Portugal. Nadien worden ze in beperkte oplage verwerkt in een kleinschalig atelier door de meest vaardige handen en een grote liefde voor het vak. Verder benadrukt ze graag dat iedereen zijn kledingstukken zou moeten koesteren in plaats van ze in de kast te laten hangen. Je hebt beter enkele stuks waar je oprecht verliefd op bent en die lang meegaan, dan items die maandenlang in je kast blijven hangen. En daar ben ik het persoonlijk he-le-maal mee eens.

FAM the label outfit - nina blouse

De stijl van FAM is een mengeling van verschillende smaken en geuren van ontmoetingen over de hele wereld. Dit komt door het feit dat de oprichtster een fervente reiziger is. Er zijn meerdere stukken uit de collectie die mijn aandacht trokken. Het wit met groen gestreepte kleedje vind ik een topper van formaat. Maar opslag verliefd werd ik op de grafische NINA blouse, die gemaakt is uit een originele print die speciaal voor FAM the label werd ontworpen. In deze style story combineer ik de vrij klassieke NINA blouse met mijn gerecycleerde broek van MUD Jeans voor een comfortabel en casual, maar toch stijlvol geheel.

What i'm wearing

TopNina Blouse van FAM the labelJeansSkinny Hazen van MUD JeansTasLittle Frankie van O My Bag

Fotografie door Kim Nijs

FAM the label outfit FAM the label outfitFAM the label - eerlijke mode   FAM the label Nina BlouseFAM the label outfit

Vorige
Vorige

Duurzame mode is niet voor kleurrijke zielen? O, jawel!

Volgende
Volgende

Liever een fair dan een fout cadeau, nietwaar?