MakeSenz, milieuvriendelijke skincare van eigen bodem

Elke maand leer ik wel een nieuw merk kennen dat me positief verrast. Recent nog had ik dat gevoel toen ik op de website van MakeSenz belandde: een Belgisch verzorgingsmerk met ecologische en natuurlijke producten. Als je mijn blog of Instagram al even volgt, weet je dat ik niet enkel liefhebber ben van duurzame kleding, maar ook van skincare producten die lief zijn voor de huid. Ben je industriële cosmetica net als ik beu? Lees dan zeker verder!

In industriële cosmetica van grote labels zitten vaak ingrediënten die helemaal niet lief zijn voor onze huid. En die zelfs irritatie kunnen opleveren. Van hormoonontregelaars tot micro- en nanoplastics… de lijst van potentieel schadelijke stoffen is lang. Het is te zot niet te kiezen voor een alternatieve verzorging die wel respect heeft voor de natuur en onze huid? Het Belgische MakeSenz is er daar één van.

Van eigen bodem én gecertificeerd

Enkele jaren geleden besliste de Brusselse Sophie Trenteseaux een cosmeticamerk op te richten dat voldoet aan onze verwachtingen en onze behoefte aan transparantie. Met MakeSenz creëert ze geen verzorgingslijn die 'wonderen in potjes' verkoopt, maar authentieke cosmetica, die de huid in al haar staten en door al haar fases zal begeleiden en respecteren.

Met haar jarenlange ervaring in de aromatherapie- en cosmeticasector ontwikkelt Sophie alle formules zelf. Het merendeel van de producten wordt zelfs vervaardigd in een laboratorium in Schaarbeek. Naast 'made in Belgium' is haar cosmetica ook gecertificeerd veganistisch, cruelty free en biologisch. Bovendien probeert ze zoveel mogelijk lokale ingrediënten te verwerken in de producten, zoals bijvoorbeeld Belgische hennepolie. Dat is veel info in een keer, hè? Maar wel bangelijk goed als je het mij vraagt.

Ik geloof dat de wereld van morgen meer respect moet hebben voor onze gezondheid en ons natuurlijk evenwicht als mens. Het zal ook de planeet, de natuur en haar ecologisch evenwicht moeten zijn.

Sophie, oprichtster van MakeSenz

Over het aanbod van MakeSenz

In haar webwinkel zal je niet enkel een vijftigtal van haar eigen producten terugvinden, maar ook andere merken die ze zorgvuldig voor je selecteerde. Zelf bestelde ik onderstaande producten die ik volop aan het testen ben. De gezichtscrème is op dit moment mijn absolute favoriet. Mijn relatief droge huid verdraagt hem super. Ik doe 'm zowel in de ochtend als avond op mijn gezicht en zelfs na een nacht slapen voelt mijn huid gehydrateerd aan. Is absoluut niet bij alle crèmes het geval.

Ook de douchegel blijkt lief voor mijn huid te zijn, al moest ik bij het eerste gebruik even aan de geur wennen. Wat eigenlijk heel positief is, gezien ik niet werd afgeleid door artificiële parfumgeuren die maar al te vaak in conventionele verzorgingsproducten zitten verstopt. De shampoo begin ik binnenkort te testen. Houd zeker mijn Instagram in de gaten voor een update!

Wil je de producten van dit mooie Belgische label liefst in levende lijve ontdekken en/of advies vragen aan een expert ter zake? Dan kun je terecht in hun hoogsteigen boetiek in Elsene. Is Brussel wat ver, niet getreurd, want de MakeSenz producten zijn te verkrijgen bij heel wat bewuste winkels in ons land. Tenue Préférée in Leuven, OHNE in Aalst, L'eef store in Mechelen en Mahalo in Luik.

Tip: een cadeau nodig? Bij MakeSenz vind je zorgvuldig samengestelde giftboxen tussen € 22 en € 80.

MakeSenz motiveert je om de cirkel te sluiten

Daar waar heel veel skincare merken niet communiceren over het nagebruik van een product, doen ze dit bij MakeSenz wel. Ze werken zelf actief aan het zo ecologisch mogelijk maken van hun toeleveringsketen. Maar ook hun doelpubliek geven ze meerdere opties om de cirkel te doen sluiten.

  • In de MakeSenz boetiek ben je welkom met (eigen) recyclageflessen en kun je in bulk kopen: shampoo, douchegel of tandpasta in poedervorm.

  • Ze verzamelen hun (schone) bruine glazen potten om ze te hergebruiken bij hun volgende productie. In ruil geniet je een korting van € 0,20 per pot.

  • Je kunt er ook je favoriete producten aan de toonbank laten bijvullen: jojoba-olie, abrikozenpitolie, glow serum, hydrosols, revitaliserende & zuiverende bloemenwaters en Aloë Vera. Ook hiervoor geniet je een korting van € 0,20 op de prijs van elk product.

Vorige
Vorige

Up North, (interieur)design- en cadeauhemel in de Kempen

Volgende
Volgende

Een duurzaam interieur, bestaat dat?