Up North, (interieur)design- en cadeauhemel in de Kempen

De afgelopen jaren kom ik geregeld in de Kempen. In Geel, meer bepaald. Het is de meeting in the middlespot van één van mijn vriendinnen en ik. Dan babbelen, giechelen en eten we urenlang op restaurant. Veel verder dan de grote markt kwam ik normaliter niet, tot we bij ons laatste bezoek voor het pand van een designwinkel bleven staan. Met de neus tegen het raam geplakt wisten onze ogen niet waar eerst kijken. Even later besefte ik dat het Up North was, de concept store en webwinkel die ik al een hele poos op Instagram volg. Hoog tijd voor een bezoek en een diepere duik in hun verhaal!

Eén blik op de winkel en diens inrichting en je weet: daar zit iemand met kennis achter. Iemand die hart en ziel in de zaak heeft gestopt. En gelijk had ik. Van een job als strategische marketeer naar een prachtige design conceptstore... Valerie zorgt sinds 2017 samen met haar partner Stefan dat jij en ik kunnen genieten van Deens design. Zowel offline, in hun Geelse winkelconcept, als online in hun webwinkel.

Dat ze kieskeurig zijn, vinden ze een mooi compliment. Enkel de beste items krijgen een plekje in hun unieke aanbod. Verantwoorde merken en duurzame producten hebben bij hen een streepje voor. Ook lokale labels steken ze een hart onder de riem. En dat kan ik enkel toejuichen!

Voor liefhebbers van design, cadeauzoekers met een hart voor Scandinavische schoonheid, moeders en vaders in spé die een geboortelijst vol hippe én verantwoorde spullen wensen en meer.

Up North verrast je graag met exclusieve items die je niet op elke hoek van de straat vindt. Ook bij de gekende merken in hun aanbod, zoals Ferm Living en House Doctor, proberen ze de platgetreden paden te verlaten. Daarnaast vinden ze persoonlijkheid van niet de onderschatten belang. Zowel in het begeleiden naar de beste keuze voor jouw interieur, het perfecte verjaardags- of inhuiscadeau voor die ene vriend alsook de service na aankoop. En dat offline én online hè!

Hun fysieke concept store verhuisde in 2021 naar een groter pand iets verderop in de Nieuwstraat. Van nummer 80 naar 100. Het is de nieuwe winkel die ik, vlak na opening, een bezoekje bracht en waar ik deze beelden nam. Won-der-mooi. Wat de meubels betreft, is het aanbod in hun nieuwe winkel wat breder geworden dan ervoor. Nu kunnen ze hun klanten de zetels, stoelen en tafels die ze in de webwinkel aanbieden écht laten uittesten en bewonderen. Ook hun selectie kinderaccessoires en de aanpak voor geboortelijsten vond ik er top. Achter elke kast op de linkerfoto foto hieronder schuilen de knapste geboortecadeaus die je zorgvuldig kan laten inpakken. Want ook dat is een van hun sterktes - zie hieronder maar!

Naar de Up North shop

Enkele mooie, verantwoorde merken in de kijker

Momenteel telt het aanbod van Up North meer dan honderdvijftig knappe merken. Hieronder lijst ik enkele van mijn persoonlijke favorieten op. Het is geheel toevallig, maar met veel liefde, een op en top Belgisch lijstje geworden! Eentje waarbij de 'M' blijkbaar de hoofdrol speelt (haha).

Mon Dada

Het verhaal van Mon Dada begon in een klein appartement in New York. Paulien had er het idee om een eigen merk op te richten. Ze wilde graag producten op de markt brengen die doordacht design combineren met natuurlijk producten, een lage voetafdruk en een zalige customer experience. Niet veel later werd het eerste product een feit: een 100 % natuurlijke geurkaars. Ik viel in zwijm voor een van hun buitenkaarsen. Een cadeautje voor onszelf om te vieren dat de tuin én het terras af zijn! Naar de producten.

Mad About Mats

Mad About Mats is een jong merk van hoogwaardige en hippe (deur)matten met een attitude. Dankzij de verschillende collecties, kwaliteiten en afmetingen, is er voor elke plaats in het huis een gepaste mat. Er zijn zowel zachte matten (touch) voor binnenshuis als harde matten (scraper) die outdoor kunnen worden gebruikt. De deurmatten hebben een hoge kwaliteit, zijn voorzien van een antislip backing én zijn gemakkelijk in onderhoud. Zó gemakkelijk dat je ze gewoon in je wasmachine kan reinigen. Zalig inhuiscadeau, nietwaar? Naar de producten.

Mocktail Club

Het mag dan wel exotisch klinken, Mocktail Club is volledig van eigen bodem. Oprichtster Marie ontdekte op haar achttiende dat ze intolerant is aan alcohol en besloot dit om te zetten in iets positiefs. Van een blog boordevol inspiratie naar het bottelen van haar hoogsteigen fles twee jaar later én de lancering van een eigen mocktailmerk. In 2019 sprong zus Kaat mee op de kar. Ze maken overheerlijke, alcoholvrije, natuurlijke aperitieven zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen. Vandaag telt het merk acht verschillende smaken die zelfs volledig vegan zijn. Ze veroveren trouwens niet alleen de harten van de particuliere consument, ook die van sterrenrestaurants! Naar de producten.

Naar de webwinkel

Vorige
Vorige

Wat betekent het Fairtrade label op je producten?

Volgende
Volgende

MakeSenz, milieuvriendelijke skincare van eigen bodem