Het grote stoffenoverzicht

Een van de aspecten van duurzame mode is ecologie. Ervoor zorgen dat kledij een zo laag mogelijk impact heeft op de natuur tijdens alle stappen van het productieproces. De keuze van het materiaal of de stof speelt hier een heel grote rol in. Als consument kan je enkel aan het materiaal al een goede inschatting maken hoe milieuvriendelijk het kledingstuk in kwestie is. Daarom vond ik het nuttig je wat meer achtergrondinformatie te geven over de stoffen die vandaag worden gebruikt voor kleding. Dit overzicht houdt rekening met de (afkomst van de) grondstoffen, het verwerkingsproces en de arbeidsomstandigheden. 

Ik startte eind juni 2020 met dit overzicht. De komende weken neem ik je mee op ontdekkingstocht doorheen de verschillende textielsoorten. Elke tien dagen zoom ik dieper in op één type textiel, zodat jij het verhaal erachter leert kennen. Volg de vooruitgang op Instagram of check dit overzicht geregeld. Elke keer een nieuw blogartikel verschijnt, wordt het textiel in kwestie klikbaar. Veel ontdekplezier.

Niet duurzaam

Katoen

Polyester

Wol

Viscose

Zijde


Gemiddeld duurzaam

Biologisch katoen

EcoVero

(Eco-)leer

Linnen


Duurzaam

Bamboe

Bioplastic

Hennep

Tencel / Lyocell


Een kleine noot voor zij die me nog niet zo goed kennen: ik ben géén opgeleid duurzaamheidsexpert. Wel een duurzame enthousiasteling. Een bewuste avonturier die door veel te lezen, documentaires te kijken, nieuwsgierig te zijn en met gelijkgestemden te praten, meer te weten komt over duurzame mode en bewuster consumeren. Hetgeen ik op mijn blog deel, komt voort vanuit mijn eigen ervaringen en ontdekkingen.


Vorige
Vorige

Hoe duurzaam is kleding uit polyester?

Volgende
Volgende

Hoe duurzaam is linnen kleding?