Innovatieve, duurzame zonnebrillen met een sixties vibe

Uitkijken naar stralende lente- en zomerdagen, dat is uitkijken naar een ijsje in je hand en een zonnebril op je snoet, nietwaar? Mocht je naar aanloop van de zomer nog een nieuw en hip exemplaar zoeken, sta me toe je te inspireren! Want onlangs mocht ik kennismaken met de nieuwe collectie van een van mijn favoriete brillenmerken, neubau eyewear. (Spoiler: aan het einde van dit artikel maak je kans om met een exclusieve zonnebril aan de haal te gaan!)

Brillen met een mooie missie

neubau eyewear is een lifestyle-brillenmerk met een brede selectie optische monturen en zonnebrillen. Hun merknaam is een eerbetoon aan de wijk Neubau in Wenen: een plek waar kunstenaars, creatieve zielen en aanstormend talent met elkaar in contact komen. Al hun frames worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Oostenrijk. Eerlijke handel ten top!

Bij het bekijken van hun collecties zal je in één oogopslag merken dat team neubau veel belang hecht aan de stijl en kwaliteit. Al moet dit wél hand in hand gaan met milieubewustheid, vandaar ook hun motto "See & Do Good". Hun duurzame inspanningen gaan trouwens verder dan het materiaal van hun monturen. Het omvat ook verpakking, brochures en winkelmateriaal. Daarbovenop ondersteunen ze ook non-profitprojecten die de natuur in stedelijke omgevingen nieuw leven inblazen. Op deze webpagina kom je meer te weten over al die inspanningen.

Neubau côte du soleil - duurzame zonnebrillen

De nieuwe Côte du Soleil collectie omvat innovatieve parels van zonnebrillen

Dit seizoen staat het Oostenrijkse merk helemaal in het teken van de natuur en Zuid-Franse nostalgie. Hun nieuwe collectie met drie nieuwe zonnebrillen zijn stuk voor stuk moderne klassiekers met een vintage uitstraling. Maar de Côte du Soleil collectie is niet enkel een ode aan de Franse Côte d’Azur in de sixties, ze laten je mee proeven van een regelrechte primeur.

De nieuwe modellen zijn namelijk volledig gemaakt uit natuurlijke materialen. Dankzij hun geavanceerde 3D-technologie en het speciaal ontwikkelde materiaal natural3D zet neubau deze nieuwe collectie op de kaart als zijn eerste volledig biogebaseerde brillencollectie. De reeks is niet enkel uniek door de duurzame productiemethode, maar ook door hun flexibiliteit, lichtheid en intense kleuren die niet vervagen. Zelf draag ik ROMY op bovenstaande foto.

Model 1: ROMY (voor vrouwen)

Model 2: ALAIN (voor mannen)

Model 3: MAURICE (unisex)

Win je favoriete Côte du Soleil zonnebril ter waarde van € 329

Zin om kans te maken op een van de drie bovengenoemde modellen ter waarde van 329 euro? Van het leuke team achter neubau eyewear mag ik namelijk één persoon gelukkig maken met zijn of haar favoriete exemplaar! Ga op woensdagavond 29 april 2020 om 19u naar mijn Instagram en ontdek hoe je kans maakt. Veel succes.

Vorige
Vorige

Hoe duurzaam is linnen kleding?

Volgende
Volgende

Pers | Over Fashion Revolution Week in Knack Weekend