Knap staaltje keramiek bij het Belgische Unit 14

We kopen over het algemeen spullen omdat we ze mooi vinden. Ik ook, maar het verhaal moet wel goed zitten. Anders ga ik niet overstag. Toen ik voor het eerst op de website van Unit 14 belandde, hadden ze mij meteen in mijn greep. Het is een jong, Belgisch merk met een duidelijke missie en oprichters die van aanpakken weten. Plots werd onze maandenlange zoektocht naar een salontafel wel héél voor de hand liggend.

Het afgelopen jaar deelde ik meermaals verhalen gelinkt aan de bouw (en het inrichten) van onze woning. Zo kon je lezen over More Circular met zijn lampen uit bouwafval, bijvoorbeeld. Of onze kraan waar gefilterd, gekoeld én bruisend water uitkomt zodat er nog minder plastic in huis komt. Vandaag is het de beurt aan een Antwerps interieurlabel dat sinds 2018 wordt gerund door twee vrienden. Van jeugdkameraden tot partners in crime business. Zalig, toch?

Jonas en Sylvester - de oprichters van Unit 14 - zijn een goed duo. Elk op hun manier bouwden ze ervaring op als echte makers. De één als lasser en een krak in metaalbewerking, de ander in het creëren van meubels en later ook het maken van 3D ontwerpen. Eén ding is zeker: ze zijn beide bezeten door handgemaakt meubilair en tijdeloze ontwerpen en willen die liefde voor design simpelweg tot in onze huiskamers brengen.

Elke creatie van Unit 14 vertrekt van rauw staal en is handgemaakt, waardoor geen enkel stuk hetzelfde is. Hun tafelbladen zijn handgemaakt met duurzame en massieve materialen en alle bladen zijn op-en-top (en bovendien krasvast) afgewerkt, zodat er aan de tafel geleefd kan worden.

Mijn vriend en ik vielen in zwijm voor de ronde salontafel 'George' in keramisch Nero Marquina. De hoogwaardige afwerking die de oprichters ons via hun website beloofden, zagen wij onlangs werkelijkheid worden. De salontafel is tot in de puntjes afgewerkt. De lasnaden zijn naadloos en het onderstel kreeg een poedercoating die het staal beschermt.

Onderhoudsvriendelijk en tijdloos. Hun designs zullen de tand des tijds zonder moeite doorstaan.

Waarom werken ze met keramiek en niet met marmer? Om de eenvoudige reden dat dit materiaal meer voordelen biedt voor de gebruiker. Waar marmer lastig schoon te houden is en sneller beschadigd is, is bij keramiek het tegenovergestelde het geval. Het is namelijk krasbestendig, hittebestendig, niet gevoelig voor vlekken (en dus heel hygiënisch) en poepsimpel in onderhoud. Sounds like a dream.

Naast ronde, ovalen, vierkante en rechthoekige salontafels kan je bij hen ook grote eetkamertafels en stoelen vinden. Niet alleen uit het aanbod dat ze zelf naar voren schuiven, je kan bij hen ook een tafel op maat laten maken. Dankzij hun handige online configurator kan je in een vingerknip aan de slag en zie je meteen hoeveel het meubel kost.

Zin om aan de haal te gaan met dezelfde salontafel als hierboven? Dan heb ik goed nieuws! Op woensdag 11 november 2020 omstreeks 19u gaat de give-away van start. Surf dan als de bliksem naar mijn Instagram.

Vorige
Vorige

(H)eerlijk slapen met Yumeko

Volgende
Volgende

Maak kennis met het mooie merk Bufandy