Review: BaByliss Curl Secret Ionic

Het feit dat ik de traditionele krultangen al tijdens het middelbaar achter mij heb gelaten zegt meer over de tangen in kwestie dan mezelf. Of misschien is het wel een ongelukkige combinatie van beide. Enerzijds was ik nooit gelukkig met de vorm van de krul (die na een uurtje verdween), anderzijds verbrandde ik me geregeld aan het warme oppervlak. Tot voor kort gebruikte ik zelden nog styling tools, afgezien van mijn geliefde haardroger, maar daar is vlak voor Kerst verandering in gekomen.

Een toestel dat je lokken automatisch opslokt en er een elegante glamoureuze krul in legt? Het klinkt misschien als een Amerikaanse to good to be true reclamespot maar niets is minder waar. De afgelopen jaren heeft de BaByliss Curl Secret verschrikkelijk uiteenlopende meningen gekend. De ene vindt de innovatieve krultang een regelrechte topper, de ander heeft er met haar lokken meermaals vast in gezeten en durft er niet meer mee aan de slag. Of ik ongelukkig ben met deze laatste aanwinst?

Mijn mening is van zeer duidelijke aard. Nadat ik het toestel een week uitvoerig testte kon er maar één duidelijk besluit gemaakt worden. De Curl Secret heeft me op slechts zeven dagen tijd volledig overtuigd van zijn kunnen. I'm head over heels.

Wil jij ook glamoureuze krullen in 15 minuten?

Wanneer je eender welk styling toestel koopt is het de bedoeling dat je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig leest. Of ik hiermee alle "ik zat met mijn haar vast in het toestel" stellingen van tafel wil vegen? Misschien. Op een week tijd heb ik het toestel vijf keer gebruikt en heeft er niet één lok in vastgezeten. Met veel aandacht las ik de bijsluiter en bekeek ik enkele Youtube filmpjes alvorens ik aan de slag ging. Bij deze ontdek je dus mijn verhaal...

Zoals je kan zien op bovenstaande foto zitten er drie knopjes aan de Babyliss Curl Secret: Een knop waarmee je bepaalt hoelang de krul erin zit (8 - 10 - 12 seconden) en een knop waarmee je de richting van de krul bepaalt (links - rechts - automatisch). De derde knop is er eentje die drie verschillende standen weergeeft: Stand I (210 graden) is geschikt voor dun, geblondeerd of kwetsbaar haar. Stand II (230 graden) is geschikt voor normaal, dik, golvend, krullend of gekleurd haar. Op Stand 0 zet je de styling tool simpelweg uit.

Klaar voor het echte werk?

Allereerst kam ik mijn haar van wortel tot punt tot er geen enkel knoopje meer te bespeuren is. Met een knijptang zorg ik ervoor dat ik zorgvuldig aan de slag kan gaan. In totaal werk ik in drie verschillende lagen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van je haren. De bijsluiter van BaByliss raadt iedereen aan om lokken te nemen die maximaal 3 cm zijn. Overdrijf dus niet - hoeveelste kleiner de lok, zoveelste mooier de krul.

Verder is het erg belangrijk dat je de opening van het toestel naar je hoofd richt wanneer je je lok in de tang plaatst. Het klepje moet ook in elk geval naar boven gericht zijn. (Zie foto hieronder) Van zodra het toestel je lok oprolt wacht je simpelweg op de bieptoon vooraleer je hem er rustig uit haalt. Deze stappen herhaal je tot je haar volledig gekruld is. Zelf zet ik mijn toestel voor de linkerhelft van mijn haar op stand L en voor de rechterhelft van mijn haar op stand R. Dit hoeft eveneens niet vanzelfsprekend te zijn... Je test simpelweg uit wat het best bij jou past. Benieuwd naar het resultaat?

Sorry I can't hear you over the volume of my hair!

Het leukste aan dit toestel is dat het effectief doet wat het belooft. Het is even zoeken hoe je het toestel moet vasthouden maar eigenlijk is de Curl Secret bijzonder eenvoudig in gebruik. Let wel dat je genoeg tijd rekent om je haar volledig in vorm te brengen. Bij mij duurt het gehele proces zo'n 15 a 17min, wat al bij al vrij oké is om een glamoureuze coupe te bekomen. En een workout voor je armen, dat krijg je er geheel gratis bij.

BabyLiss Curl Secret voor minder dan € 100 op Bol

Vorige
Vorige

4 redenen waarom duurzame mode de enige juiste keuze is

Volgende
Volgende

NDRWR: duurzaam ondergoed naar m'n hart én billen