Nieuw meubilair in een gerecycleerd jasje

Niet alleen op modevlak kies ik voor milieu- en/of mensvriendelijke labels, ook op andere vlakken probeer ik zo bewust mogelijke keuzes te maken. Zonder daar te extreem in te zijn, natuurlijk. Ik ben van het gedacht dat elke stap richting een duurzamere wereld, een goede stap is. Zo bestelde ik eind vorig jaar zes eetkamerstoelen waarbij de stof uit gerecycleerde post-consumer PET-flessen bestaat. Die vond ik bij Sofacompany, een label dat ik het afgelopen half jaar een pak beter mocht leren kennen. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis.

Het merk Sofacompany was me enkele jaren geleden al opgevallen, toen ik nog in Antwerpen werkte. Drie jaar later, tijdens het bouwproces van onze woning, kwam ik hun zetels en stoelen opnieuw geregeld tegen. En plots was er een match, want ik bestelde er zes eetkamerstoelen voor de nieuwe keuken. Daar was één goede reden voor: ze geven de koper de keuze om hun meubels uit een gerecycleerde stof te laten maken. Voor mij de enige juiste keuze.

Eetkamerstoelen van Sofacompany

Over de stof

De meest duurzame stof in hun reeks kreeg de naam Cura. De Cura stof is gemaakt van 98% gerecycleerde post-consumer PET-flessen. De flessen krijgen dus een veel betere bestemming dan de gewoonlijke stortplaatsen of - nog erger - de natuur. Ze worden ingezameld, gesorteerd, gereinigd en uiteindelijk omgevormd tot de fijnste weefsels. En die transformeren dan uiteindelijk in een mooie eetkamerstoel, een fauteuil of een zitbank. De stof is trouwens in 3 kleuren beschikbaar: groen, grijs en blauw. Wil je nog meer weten over de stof? Wel, het team achter Sofacompany heeft er dit leuk filmpje over gemaakt.

Customizen for the win

Voor het bestellen van mijn favoriete eetkamerstoelen, maakte ik gebruik van de zelf ontwerpen-sectie op de website van Sofacompany. We kozen met opzet voor twee verschillende kleuren om een speelse toets aan de tijdloze keuken toe te voegen. Ook de zwarte pootjes waren een bewuste keuze, gezien dit het best aansluit bij de rest van het interieur. Zwarte accenten zijn overal in de woning terug te vinden. Wil je zelf ook aan het ontwerpen en/of dromen slagen? Je kan trouwens eender welk meubelstuk kiezen om te personaliseren.

En er is nog meer

Hoewel Sofacompany zelf aangeeft dat ze er bijlange nog niet zijn en dat er nog veel moet verbeteren op vlak van duurzaamheid, nemen ze toch al initiatief. Om stap voor stap een betere wereld te creëren. Zo kozen ze voor een samenwerking met Trees For The Future: een organisatie die mensen in Kenia helpt aan een onafhankelijk en duurzaam leven. Het doel is om honger en armoede te overwinnen voor 1 miljoen mensen door het planten van 500 miljoen bomen in 125.000 Forest Gardens in 2025. Voor elk meubelstuk dat verkocht wordt, plant Sofacompany sinds kort 5 bomen. Zo draag jij onrechtstreeks óók een steentje bij. Verder werken ze ze samen met Climate Partner om de CO2-voetafdruk van hun transport te compenseren. → Meer lezen over de acties van Sofacompany

En jij? Kende jij Sofacompany al vóór dit blogartikel? Laat trouwens gerust in de comments onderaan weten wat jullie van mijn stoelenkeuze vinden. Ik ben er alleszins nog steeds zielsgelukkig mee.

Liefs,
Eline

Vorige
Vorige

Webshop watMooi bundelt mode met een goed verhaal

Volgende
Volgende

Eén derde van onze kleding dragen we nooit. Say what?!