Een weekendje vertoeven in Villages Nature Paris

Parijs. Zonder twijfel een heerlijke stad om te vertoeven, rond te kuieren met je geliefde of je modehart op te halen. Maar het plezier verstopt zich niet alleen middenin het drukke stadscentrum. Dat heb ik onlangs met mijn eigen ogen mogen zien en met mijn zintuigen mogen ervaren. De boodschap die ik je alvorens het lezen van deze blogpost graag meegeef: bij het plannen van je volgende (weekend)trip, durf af te stappen van het bekende. Wijk af van de reeds bewandelde paden en kies eens voor een andere manier van verblijven.

Onlangs vertoefde ik samen met mijn gezin in het nieuwe Villages Nature Paris, op een boogscheut van het magische Disneyland. Je hoort het al: dé ideale uitvalsbasis voor een uitstap naar de wondere wereld van Minnie en Mickey. Al heeft het vakantiepark nog zo veel meer te bieden. Villages Nature Paris biedt je een geheel nieuwe manier om je vakantie te beleven én dient als ontmoetingsplaats tussen mens en natuur. Recreatie, sport, ontdekking, ontspanning: werkelijk álles is er aanwezig.

Aqualagon Villages Nature Paris

Daar waar natuur en magie elkaar ontmoeten

Vanaf het eerste moment dat je het park betreedt, valt het meteen op dat natuur en architectuur één worden. Behalve de prachtige cottages en appartementen, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijk verblijfstourisme centraal staan, biedt Villages Nature nog veel meer. Zo heb je er: twee meren, winkels, restaurants, ontelbaar veel activiteiten en een gigantische Aqualagon: een groot indoor en outdoor waterpark waar zowel klein en groot zich zonder problemen kunnen amuseren. Met zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier en bubbelzones is plezier maken geen moeilijke opdracht. Bovendien bevinden zich in de Aqualagon ook sauna’s en een hammamruimte. Het gebouw zelf is hét uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten. Om je een idee te geven: het indoor gedeelte is 9000 m2 groot en het outdoor gedeelte beslaat 2500m2.

In het gehele vakantiepark hangt een inspirerende ambiance waar het delen van leuke ervaringen centraal staat. Ze hebben namelijk heel wat creatieve medewerkers in hun midden, zoals kunstenaars,, ambachtslieden en sporters, om alle bezoekers een onvergetelijke vakantie te bezorgen aan de hand van tal van activiteiten. Zo volgden mijn broer en ik een workshop brood bakken en deden mijn vader, vriend en broer onder begeleiding de "Running Nature". Verder is er ook nog een bowlingbaan, de Bellevie Farm (boerderij), de Forest of Legends (een avontuurlijke speeltuin), een opvang voor kids, een supermarkt, een bakker, een navette service, fietsenverhuur en zo veel meer.

Brood workshop Villages Nature Paris

Een blik op onze cottage in Village Nature Paris

Twee nachten mochten we in de Cottage Clan Comfort vertoeven. Het huisje omvatte een ruime leefruimte met keuken en eettafel, een terras, één slaapkamer met dubbelbed, één slaapkamer met twee enkele bedden, een toilet en zelfs twee badkamers: eentje met een douche die binnen de grote slaapkamer was geïntegreerd en een iets ruimere badkamer met ligbad die vlak naast de andere slaapkamer gelegen was. Dat zorgde ervoor dat we ongelooflijk vlotte ochtenden en avonden hebben doorgemaakt. We kregen er trouwens ook een heerlijk ontbijt aan de deur geleverd. Aanschouw hieronder onze gezellige stek bij Villages Nature Paris: 

Cottage Villages Nature Paris

Cottage keuken Villages Nature Paris

Villages Nature Paris Aqualagon

Vorige
Vorige

Pers | Over Fashion Revolution Week in Knack Weekend

Volgende
Volgende

Uitgeklaard: duurzame mode en hun begrippen