Wat zit er in mijn favo (home) office bag?

Onlangs vertelde ik het je nog via Instagram: ook al werk ik nu al een hele poos voltijds vanuit thuis, toch maak ik mezelf klaar alsof ik tussen de collega's zou zitten op kantoor. Alle accessoires inbegrepen. Waarom? Geen specifieke reden, buiten het feit dat ik me dan meer 'klaar' voel voor de dag. Een jogging houd ik liefst voor zalige zondagen. Al ben ik sinds kort bezweken voor yoga pants Friday. Peer pressure, zeg ik je!

Wat zit er allemaal in de werktas van een digitale marketeer?

Bitter weinig. Alleen het essentiële. Ik houd oprecht niet van het onnodig meesleuren van spullen en gewicht. Less is more, denk ik dan. Mijn rug en schouders zijn me hiervoor dankbaar. Eén probleempje: (het proberen aanmeten van) die minimalistische mindset is ook de reden waarom ik geregeld zonder zakdoek op het werk sta. Of waarom ik mijn handschoenen tijdens de wintermaanden vergeet. Of waarom mijn hoofdtelefoon nog op de keukenkast ligt te blinken. Oeps. De zaken die vandaag wél standaard zijn in mijn office bag, zijn volgende:

  • Smartphone (óf die plakt simpelweg aan mijn hand)
  • Portemonnee
  • Laptop en case
  • Autosleutels en laadpas
  • Notitieboekje en pen
  • Dopper waterfles
  • Chocolade of koeken
  • Rekjes voor een snelle hairdo
  • Mondmasker en handgel

Mijn ideale office bag is een Belgisch ontwerp

De laatste 3,5 jaar werk ik als digitale marketeer bij een energieleverancier. Sinds het begin gebruik ik de rugzak die mijn werkgever me op mijn eerste dag gaf. Het exemplaar mag qua ergonomie best oké zijn, de esthetiek ervan is niet om over naar huis te schrijven. Sorry, sweet colleagues. Onlangs koos ik er dus voor mezelf te verwennen met een praktisch én oogstrelend exemplaar. En tegelijkertijd steun ik zo alweer een lokale onderneemster en ontwerpster: Mieke Dierckx. Extra belangrijk in onzekere tijden als vandaag.

Een kleine zes jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met haar. Wat me uit die periode is bijgebleven? Haar driedimensionale ontwerpen of het zachte lijnenspel dat je in elk van Mieke's tassen kunt terugvinden... En uiteraard, de eerlijke productie. Toen ik dit najaar haar Bowlingtassen-lijn ontdekte, die zowel een klein als groot formaat omvat, werd mijn aandacht meteen getrokken. Het viel me op dat je het item zowel in de hand als via een schouderriem kan dragen. Veelzijdigheid in draagcomfort: check.

"Nu nog voldoende opbergruimte en een aantal zakjes binnenin", dacht ik. Het antwoord kun je wellicht al raden, gezien ik de gelukkige eigenares ben van mijn Bowling Bag XL in cognac. Soms zeggen beelden meer dan woorden, dus ga ze keihard voor zich laten spreken.

Leuk om weten: Mieke voegde recent nog nieuwe kleuren en combinaties toe aan haar Bowling Bag collectie. Het kan dus nog kleurrijker en opvallender dan mijn hoogsteigen cognac versie. De tas kan overigens perfect worden gebruikt als fancy sporttas of weekendtas.

Wat vinden jullie van mijn office bag? Hebben jullie zelf trouwens al een goed en praktisch exemplaar voor handen? Laat het me zeker weten via de comments onderaan of stuur me een berichtje op Instagram!

Liefs,
Eline

Vorige
Vorige

Singular Society van H&M. Is het echt duurzaam of niet?

Volgende
Volgende

6 x duurzame geschenken bij lokale ondernemers